Foşti manageri ai spitalelor „Marie Curie” şi Bicaz, declaraţi incompatibili

Foşti manageri ai spitalelor „Marie Curie” şi Bicaz, declaraţi incompatibili

Potrivit unui comunicat emis de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), Gabriel Cătălin Smărăndache s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 9 octombrie 2009 (data numirii în funcţia de manager interimar) — 2 octombrie 2013 (data rezilierii contractului de management), întrucât a exercitat simultan funcţiile de manager interimar/manager al Spitalului Clinic de Urgenţă Pentru Copii „Marie Curie” din Bucureşti, medic specialist în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti, respectiv şef compartiment (medic specialist, medic primar) în cadrul Institutului Medico-Militar Bucureşti.

Smărăndache a declarat, citat de Mediafax, că nu i-a fost comunicată oficial decizia ANI în ceea ce-l priveşte, pe care o consideră oricum nefondată, precizând că o va contesta în instanţă.

„Nu am primit oficial decizia, am aflat din presă. Este o decizie pe care, după ce o primesc, o voi contesta în justiţie, întrucât o consider nefondată. Este interesant că această decizie vine în momentul în care Ministerul Sănătăţii se chinuie să nu pună în aplicare o hotărâre judecătorească executorie, prin care urma să reiau funcţia de manager al spitalului", a spus Smărăndache.

De asemenea, Ion Uleia s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada deţinerii funcţiei de manager al Spitalului Orăşenesc Bicaz (22 decembrie 2010 — 20 decembrie 2013), ar fi deţinut simultan şi funcţia de consilier local în cadrul Consiliului Local al Oraşului Bicaz (mandatele 2008 — 2012 şi 2012 — 2016).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990