Foștii președinți peruani Humala și Fujimori, aflați în aceeași închisoare, nu vor intra în contact

Foștii președinți peruani Humala și Fujimori, aflați în aceeași închisoare, nu vor intra în contact

Foștii președinți peruani Ollanta Humala și Alberto Fujimori nu vor intra în contact în închisoarea în care sunt amândoi închiși, a anunțat avocatul lui Humala, José Carlos Espinoza, al cărui client a ajuns vineri seară în penitenciarul în care Fujimori se află deja închis de 10 ani, informează EFE.

"Nu există niciun fel de posibilitate ca cei doi să se afle în același spațiu", a spus Espinoza, după ce a verificat condițiile de detenție din închisoarea Barbadillo, situată în interiorul bazei Direcției de Operațiuni Speciale (Diroes) a Poliției Naționale din Peru, unde până acum Fujimori era unicul deținut.

Humala și soția sa Nadine Heredia au fost condamnați joi la 18 luni de arest preventiv pentru spălare de bani în cursul campaniei prezidențiale din 2011, pentru a fi primit trei milioane de dolari din partea gigantului brazilian în construcții Odebrecht.

În ceea ce-l privește, Alberto Fujimori ispășește din 2007 o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru că a ordonat doua masacre comise în 1991-1992 de către un escadron al morții, în cursul cărora 25 de persoane au fost asasinate, printre care un copil, în cadrul luptei împotriva gherilei maoiste Sendero Luminoso.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”