Fostul cancelar german Schroeder va fi președintele consiliului director al Rosneft

Fostul cancelar german Schroeder va fi președintele consiliului director al Rosneft

Cel mai mare grup petrolier de stat din Rusia, Rosneft, ar urma să anunțe vineri seară că fostul cancelar german Gerhard Schroeder va prelua postul de președintele consiliului de administrație al Rosneft, informează DPA, citând mass media din Rusia.

Agenția de presă rusă Itar Tass, citând o sursă guvernamentală, susține că guvernul rus l-a nominalizat pe Gerhard Schroeder drept candidat pentru postul de președinte al consiliului director al Rosneft, poziție care în prezent este ocupată de Andrey Belousov.

O reuniune extraordinară a acționarilor Rosneft va avea loc în data de 29 septembrie, la Sankt Petersburg.

Rosneft, cel mai mare producător de petrol din Rusia și din lume, este supusă de trei ani sancțiunilor adoptate de Uniunea Europeană după anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia.

Gerhard Schroeder, care a ocupat funcția de cancelar al Germaniei în perioada 1998-2005, a declarat luna trecută că o eventuală includere a sa în consiliul director al Rosneft ar fi o chestiune privată.

Schroeder a mai deținut poziții de top în consorțiul care controlează gazoductul Nord Stream, care transportă gaze naturale din Rusia în Germania via Marea Baltică. Grupul rus Gazprom deține majoritatea acțiunilor la consorțiul Nord Stream.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rusia, o nouă „victorie” / Un MiG-31 echipat cu o rachetă hipersonică Kinzhal s-a prăbușit la decolare în Crimeea

2 Adevărul crud din Rusia, dezvăluit de Nezavisimaya Gazeta: Mobilizarea generală pentru război „zguduie barca stabilității”, „crește anxietatea în soci…

3 ULTIMA ORĂ DNA a reținut un comisar-șef și un avocat renumit, fost șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei

4 Rușii fug înspăimântați după ce contraofensiva Ucrainei a obținut un avans uriaș în doar patru ore

5 VIDEO Rusia, dovada dezastrului! / Tancurile T-90S destinate exportului au fost trimise pe frontul din Ucraina