Fostul deputat Eduard Martin, arestat preventiv pentru evaziune fiscală

Tribunalul București a admis cererea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului deputat Eduard Stelian Martin, asociat și administrator la companiei Polaris M Holding SRL, acuzat de evaziune fiscală.

În același dosar, a fost arestat preventiv și Marcel Daniel Banaga, administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding.

Decizia nu este definitivă.

Potrivit DNA, din anul 2006, principala sursă de venituri a societății Polaris M Holding a reprezentat-o executarea contractului de salubrizare încheiat cu municipiul Constanța.

Pentru executarea serviciilor de salubrizare, societatea Polaris M Holding a încasat tarife supraevaluate, împrejurare care a făcut obiectul unui alt dosar penal, trimis în judecată în 9 decembrie 2015. Acest fapt a dus la acumularea unor venituri foarte mari de către societatea Polaris, neafectate de cheltuieli corespunzătoare — societatea Polaris M Holding încasa sume importante de la Primăria Constanța, în jur de 1 milion de euro lunar, în vreme ce cheltuielile reale aferente salubrizării prestate erau mult mai mici, indică procurorii.

Ei susțin că menținerea unei astfel de situații ar fi dus la achitarea, către bugetul de stat, a unor taxe foarte mari (TVA și impozit pe profit). "În consecință, asociații și conducerea societății Polaris M Holding au decis să înregistreze cheltuieli fictive prin care să diminueze valoarea obligațiilor societății Polaris M Holding către bugetul de stat și, totodată, să transfere din societatea Polaris M Holding sume importante de bani. Concret, în perioada decembrie 2006 — februarie 2017, în calitate de asociat al societății Polaris M Holding și ulterior și administrator al acestei societăți, inculpatul Martin Eduard Stelian a decis ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu alte nouă firme (dintre care șase firme controlate de asociații societății Polaris M Holding) și să înregistreze în contabilitatea societății Polaris M Holding facturile emise pentru servicii fictive prestate de aceste societăți", mai spun procurorii.

Cheltuielile fictive înregistrate au vizat presupuse achiziții de studii și consultanță ori presupusa plată a unor chirii pentru mașini și utilaje.

Prin aceste activități, societatea Polaris M Holding s-a sustras de la plata obligațiilor fiscale către stat în sumă totală de 32.647.878 (18.982.418 lei TVA și 13.665.460 lei impozit pe profit).

Conform DNA, în aceeași perioadă, Marcel Daniel Banaga, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al Polaris M Holding și apoi consilier al administratorului Eduard Martin, a pus în aplicare decizia asociaților, între care și Martin, ca societatea să încheie relații comerciale fictive cu cele nouă firme.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!