Fostul deputat român Cristian Rizea a pierdut litigiul la Curtea de Apel Chişinău cu privire la cetăţenia moldovenească

Fostul deputat român Cristian Rizea a pierdut litigiul la Curtea de Apel Chişinău cu privire la cetăţenia moldovenească

Fostul deputat român Cristian Rizea, învinuit că a obţinut ilegal cetăţenia Republicii Moldova, a pierdut litigiul la Curtea de Apel Chişinău, relatează miercuri Radio Chişinău.

Curtea de Apel Chişinău a respins apelul ex-deputatului român, care a contestat decizia primei instanţei, cu privire la retragerea cetăţeniei Republicii Moldova pe care o deţine.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Curţii de Apel Chişinău, Octeabrina Popa, instanţa a respins şi apelul privind acordarea azilului în Republica Moldova.

În prezent nu există o decizie definitivă în acest dosar, care va reveni la instanţa de fond pentru reexaminare.

La 3 noiembrie 2020, preşedintele de la acea vreme Igor Dodon i-a retras cetăţenia Republici Moldova lui Cristian Rizea, care este condamnat penal în România pentru fapte de corupţie. Rizea a fost învinuit că a obţinut ilegal cetăţenia Republicii Moldova. Mai exact, el a ascuns faptul că era cercetat penal de autorităţile judiciare române şi că avea statut de inculpat pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor, fapt care nu i-ar fi permis obţinerea cetăţeniei.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale l-a acuzat pe Cristian Rizea că a indicat date false în cadrul procedurii de dobândire a cetăţeniei moldoveneşti, pe care a obţinut-o în 2017.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”