Fostul director al Contrainformațiilor din FBI, arestat pentru legături cu un oligarh rus

Fostul director al Contrainformațiilor din FBI, arestat pentru legături cu un oligarh rus

Un fost înalt oficial FBI a fost arestat și acuzat de patru infracțiuni din cauza legăturilor sale cu un oligarh rus sancționat de SUA.

Charles McGonigal, fost director al Diviziei de contrainformații a FBI din New York, a fost arestat sâmbătă seara, potrivit Departamentului de Justiție.

El se confruntă cu patru acuzații, printre care spălare de bani, pentru că a furnizat în mod ascuns servicii oligarhului Oleg Deripaska, încălcând astfel sancțiunile americane.

Serghei Șestakov, un interpret rus, se confruntă cu aceleași patru acuzații și cu o acuzație suplimentară de declarații false în timpul unei anchete FBI.

"După cum se presupune, McGonigal și Șestakov, ambii cetățeni americani, au acționat în numele lui Deripaska și au folosit în mod fraudulos o entitate americană pentru a-și ascunde activitatea, încălcând astfel sancțiunile americane", a declarat directorul adjunct al FBI, Michael Driscoll.

"Sprijinirea unei amenințări desemnate la adresa Statelor Unite și a aliaților noștri este o infracțiune pe care FBI va continua să o urmărească în mod agresiv."

Anul trecut, McGonigal a fost investigat pentru legături cu guverne străine, printre care Bosnia și Herțegovina, Albania, Kosovo și Muntenegru, potrivit "Business Insider".

Potrivit declarației martorilor, procurorii au cercetat dacă McGonigal a avut legături cu Bosnia și Herțegovina, precum și orice "plăți sau cadouri" care i-au fost făcute de guvernele din Kosovo, Muntenegru și Albania.

Două surse au declarat pentru "Insider" că McGonigal era un apropiat al premierului albanez Edi Rama.

Potrivit unui e-mail analizat de compania media, McGonigal a folosit adresa sa oficială de e-mail de la FBI pentru a încerca să aranjeze o întâlnire între Rama și o firmă americană.


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis