Fostul director al Contrainformațiilor din FBI, arestat pentru legături cu un oligarh rus

Fostul director al Contrainformațiilor din FBI, arestat pentru legături cu un oligarh rus

Un fost înalt oficial FBI a fost arestat și acuzat de patru infracțiuni din cauza legăturilor sale cu un oligarh rus sancționat de SUA.

Charles McGonigal, fost director al Diviziei de contrainformații a FBI din New York, a fost arestat sâmbătă seara, potrivit Departamentului de Justiție.

El se confruntă cu patru acuzații, printre care spălare de bani, pentru că a furnizat în mod ascuns servicii oligarhului Oleg Deripaska, încălcând astfel sancțiunile americane.

Serghei Șestakov, un interpret rus, se confruntă cu aceleași patru acuzații și cu o acuzație suplimentară de declarații false în timpul unei anchete FBI.

"După cum se presupune, McGonigal și Șestakov, ambii cetățeni americani, au acționat în numele lui Deripaska și au folosit în mod fraudulos o entitate americană pentru a-și ascunde activitatea, încălcând astfel sancțiunile americane", a declarat directorul adjunct al FBI, Michael Driscoll.

"Sprijinirea unei amenințări desemnate la adresa Statelor Unite și a aliaților noștri este o infracțiune pe care FBI va continua să o urmărească în mod agresiv."

Anul trecut, McGonigal a fost investigat pentru legături cu guverne străine, printre care Bosnia și Herțegovina, Albania, Kosovo și Muntenegru, potrivit "Business Insider".

Potrivit declarației martorilor, procurorii au cercetat dacă McGonigal a avut legături cu Bosnia și Herțegovina, precum și orice "plăți sau cadouri" care i-au fost făcute de guvernele din Kosovo, Muntenegru și Albania.

Două surse au declarat pentru "Insider" că McGonigal era un apropiat al premierului albanez Edi Rama.

Potrivit unui e-mail analizat de compania media, McGonigal a folosit adresa sa oficială de e-mail de la FBI pentru a încerca să aranjeze o întâlnire între Rama și o firmă americană.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

3 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava