Acesta a declarat luni că nu a prejudiciat niciodată statul şi că este nevinovat. Procurorii au arătat în rechizitoriu că „la data de 26.08.2021 inculpatul Bodog Florian Dorel a depus extrasul contului bancar în care a consemnat suma de 75.741,25 RON. Prin ordonanţă s-a dispus instituirea sechestrului asigurător, până la concurenţa sumei de 75.656 lei, asupra sumelor de bani existente în contul bancar deschis pe numele inculpatului Bodog Florian, în care a consemnat suma amintită”, potrivit Europa Liberă .

Olivia Andreea Marcu a fost angajată în calitate de consilier personal la Cabinetul fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, în baza a două contracte de muncă cu jumătate de normă.

Activitatea urma să se desfăşoare la un loc de muncă fix, respectiv la Cabinetul ministrului sănătăţii Bodog Florian Dorel. Atribuţiile postului urmau să fie prevăzute în fişa postului, anexă la contractul individual de muncă, fişă a postului care deşi a fost întocmită nu a fost semnată de către inculpata Marcu Olivia Andreea deoarece nu s-a prezentat nicio singură zi la locul de muncă”, se precizează în rechizitoriul DNA.

Din verificări, a rezultat că în perioada în care a figurat că şi-a desfăşurat activitatea în calitate de consilier personal la Cabinetul ministrului Sănătăţii Bodog, consiliera a activat efectiv în cadrul Universităţii din Oradea-Facultatea de Medicină şi Farmacie, în calitate de asistent universitar, fără a se prezenta la locul de muncă din Ministerul Sănătăţii.

Universitatea din Oradea a confirmat că în perioada 18 noiembrie 2016 - 30 septembrie 2017, Olivia Marcu a fost angajată cu contract individual de muncă şi a fost plătită la oră.

„După cum se poate observa din analiza programului zilnic de activitate al inculpatei Marcu în cadrul Universităţii din Oradea - Facultatea de Medicină şi Farmacie, conform orarului pentru anii universitari 2016/2017 şi 2017/2018, aceasta avea ore de activitate în fiecare zi a săptămânii, cu excepţia zilei de luni”, se mai arată în rechizitoriu.

DNA arată că , în urma verificărilor, ea a fost singura persoană care nu s-a prezentat la locul de muncă din cadrul Ministerului Sănătăţii.

La data trimiterii în judecată, fostul ministru a declarat pe Facebook că va avea ocazia să dovedească că e nevinovat. „Voi avea ocazia cât mai curând, în faţa instanţei, să fiu declarat nevinovat, pentru că probele aduse împotriva mea nu atestă acuzaţiile făcute de procurori. (…) Din punctul meu de vedere totul este cât se poate de limpede: nu am prejudiciat niciodată Statul cu nimic şi sunt, fără dubiu, nevinovat”.

Angajări fictive

Prin acest caz, Florian Bodog se alătură altor politicieni care s-au ales cu dosare penale după ce şi-au angajat la stat cunoştinţele.

Cazul lui Viorel Ilie, fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul în Guvernul Grindeanu este cel mai cunoscut. El a angajat o consilieră în urma unui concurs trucat.

Alt caz mediatizat este cel al lui Petru Avram, fost director al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) „Prut-Bârlad”, după ce a detaşat la instituţia pe care o conducea doi consilieri angajaţi de formă la o primărie din mediul rural.
În iunie 2019, era trimis în judecată şi Constantin Havriş, director al Direcţiei Dezvoltare Investiţii în cadrul SN Nuclearelectrica, după ce a transmis, prin email, unei persoane, subiectele ce urmau a fi date cu ocazia susţinerii probei scrise (cinci întrebări şi răspunsurile aferente) pentru ocuparea unui post de economist în cadrul Departamentului Implementare Proiect U3-U4 CNE Cernavodă – Direcţia Dezvoltare Investiţii al Societăţii Naţionale Nuclearelectrica S.A. Mai mult, Havriş a completat în fals procesul verbal de examinare a candidaţilor, atât pentru proba scrisă cât şi pentru cea interviului, în condiţiile în care la interviu nu a fost prezent, fiind plecat în concediu.