Fostul premier bulgar Boiko Borisov, suspectat că şi-a interceptat ilegal oponenţii

Fostul premier bulgar Boiko Borisov, suspectat că şi-a interceptat ilegal oponenţii

Parchetul bulgar a anunţat vineri deschiderea unei anchete pentru a verifica dacă membri ai opoziţiei împotriva fostului premier conservator Boiko Borisov au fost puşi ilegal sub ascultare înaintea alegerilor legislative din 4 aprilie, relatează agenţiile AFP şi BTA.

Anunţul survine după ce un fost candidat a vorbit joi în faţa presei despre spionarea clandestină a 32 de politicieni susceptibili să pună obstacole în care menţinerii lui Borisov în postul de premier.

Unul dintre liderii opoziţiei, Atanas Atanassov, fost şef al contra-spionajului, susţine şi el că principalii adversari ai lui Borisov au fost supravegheaţi de serviciile de informaţii şi vorbeşte despre un ''Watergate'' bulgar.

Ministrul de interne din actualul guvern interimar, Boiko Rashkov, a declarat la rândul său joi agenţiei BTA că mai mulţi politicieni au fost interceptaţi de către două servicii secrete bulgare, respectiv agenţia pentru securitate naţională (SANS) şi agenţia pentru operaţiuni tehnice (SATO). Acelaşi ministru a mai susţinut că a primit informaţii despre distrugerea unor materiale de către SANS.

Actualul guvern interimar, condus de premierul Stefan Ianev, un apropiat al preşedintelui Rumen Radev, a fost numit de acesta din urmă să conducă Bulgaria până la anticipatele din 11 iulie, după ce niciun partid nu a reuşit să formeze o majoritate după scrutinul de pe 4 aprilie. Preşedintele Rumen Radev este un adversar înverşunat al fostului premier Boiko Borisov.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 VIDEO Geoană, filmat după ce s-ar fi urcat băut la volan. Poliția Rutieră a deschis o anchetă

3 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

4 „M-au sunat de la bancă să spun de unde provin banii” / Câți bani încasează lunar Bianca Drăgușanu

5 ULTIMA ORĂ Răzbunare în stil mafiot! Atacul s-a produs pe șoseaua București-Ploiești