Fostul premier francez Manuel Valls va rămâne la Barcelona chiar dacă nu este ales primar al oraşului

Fostul premier francez Manuel Valls va rămâne la Barcelona chiar dacă nu este ales primar al oraşului

Fostul premier francez Manuel Valls va rămâne la Barcelona chiar dacă va pierde la alegerile municipale din mai 2019 şi nu va deveni primar al acestui oraş, a afirmat acesta luni pentru posturile BFMTV şi RMC, precizând că "şi-a recuperat paşaportul spaniol", informează AFP.

"Dacă întrebarea este 'rămâneţi la Barcelona?', răspunsul este 'da' pentru că este o alegere de viaţă", a declarat Valls, care a anunţat marţea trecută că a decis să candideze pentru funcţia de primar al Barcelonei, anul viitor.

Întrebat dacă va renunţa la viaţa politică dacă va pierde alegerile, Valls a răspuns "fără îndoială".

Născut la Barcelona în 1962, Manuel Valls a crescut la Paris şi a primit cetăţenia franceză la vârsta de 20 de ani, pierzând-o pe cea spaniolă. În prezent, el are dublă cetăţenie.

Valls, "încă deputat" în Franţa "pentru câteva ore", a declarat că îşi va depune mandatul marţi sau miercuri. El va avea marţi o întrevedere cu preşedintele Adunării Naţionale a Franţei, Richard Ferrand, şi se va exprima în cadrul întrebărilor adresate guvernului, mai degrabă "pentru a-şi manifesta recunoştinţa" decât pentru a-şi lua rămas bun.

"Nu spun adio, pentru că iubesc această ţară, voi reveni aici, am prieteni (...) Nu am nostalgii, regrete, însă există emoţie", a explicat Valls, declarându-se convins că mai avea "un viitor politic în Franţa". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...