Fostul preot Pomohaci a plecat de la judecată Consistoriului Mitropolitan după 7 ore, înainte să afle verdictul

Fostul preot Cristian Pomohaci a plecat joi de la judecata Consistoriului Mitropolitan după 7 ore, evitând presa și pe susținătorii lui, înainte să afle verdictul pronunțat în ceea ce-l privește.

Membrii Consistoriului Mitropolitan încă deliberează, după ce l-au ascultat pe fostul preot. Surse din Mitropolia Ardealului au precizat pentru AGERPRES că decizia Consistoriului Mitropolitan de la Sibiu poate fi comunicată în cel mult trei zile de la data judecății. Cel mai probabil, în cursul zilei de vineri va fi făcut public verdictul în ceea ce-l privește pe Cristian Pomohaci, au adăugat sursele. Decizia Consistoriului urmează să fie comunicată Sinodului de la Mitropolia Ardealului și apoi va fi făcută publică.

Dacă nu va fi primit înapoi în preoție, Cristian Pomohaci mai are o cale de atac la București.

Fostul preot a venit la judecată salutând jurnaliștii și răspunzând tuturor întrebărilor cu "mulțumesc". La ieșire, Pomohaci a evitat presa și a ieșit din curtea clădirii într-o mașină care a venit să-l ia.

Jandarmii chemați pentru păstrarea liniștii au avut o misiune ușoară, pentru că susținătorii lui Pomohaci au fost doar câteva zeci și pașnici.

Consistoriul Eparhial al Arhiepiscopiei Ortodoxe Alba Iulia a hotărât, pe 28 iulie, ca preotul Cristian Pomohaci, cercetat de Parchetul General pentru că ar fi încercat să corupă sexual un minor de 17 ani, să fie dat afară din preoție, oferindu-i posibilitatea de a ataca decizia la mitropolitul Ardealului.

Parchetul General a preluat, pe 19 iulie, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș dosarul în care preotul Cristian Pomohaci, din parohia Moșuni, județul Mureș, este cercetat pentru racolare de minori în scopuri sexuale.

Preotul a fost înregistrat în timp ce îi cerea favoruri sexuale unui minor iar înregistrarea a apărut în presă.

Pe 26 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Mureș a anunțat că a fost sesizat cu privire la unele fapte pe care un preot le-ar fi săvârșit în prezența sau asupra unui minor, la câteva zile după ce pe paginile de socializare au circulat înregistrări audio în care clericul ar ademeni un minor să întrețină relații homosexuale cu el.

AGERPRES/(A-Isabela Paulescu, editor: Antonia Niță, editor online: Anda Badea)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

3 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

4 ULTIMA ORĂ România are cea mai abruptă creștere a curbei de infectare cu coronavirus din Europa de Est

5 VIDEO Ascultați-l pe Dorneanu ce tupeu de borfaș are! Se apără cu tatăl vitreg al lui Tăriceanu, turnătorul Da…