Fostul preşedinte mexican Enrique Pena Nieto este anchetat pentru corupţie (presă)

Fostul preşedinte mexican Enrique Pena Nieto este anchetat pentru corupţie (presă)

Autorităţile mexicane îl anchetează pe fostul preşedinte Enrique Pena Nieto pentru corupţie, a dezvăluit miercuri ziarul Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Pena Nieto a fost implicat în ancheta care îl vizează pe Emilio Lozoya, fost director general al companiei naţionale Petroleos Mexicanos (Pemex). Lozoya, arestat săptămâna trecută în Spania, este acuzat de corupţie într-un dosar referitor la mită pe scară largă şi spălare de bani, în legătură cu firma braziliană de construcţii Odebrecht SA; el nu recunoaşte nicio infracţiune.

Ministerul justiţiei de la Ciudad de Mexico nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta informaţia apărută în presă. Agenţia nu a reuşit să îl contacteze direct pe fostul şef al statului, care şi-a încheiat mandatul de şase ani în 2018. Pena Nieto a respins în trecut suspiciunile că ar fi fost mituit de Odebrecht.

Actualul preşedinte al Mexicului, Manuel Lopez Obrador, a declarat că nu doreşte inculparea foştilor preşedinţi, dar a sugerat că s-ar putea organiza un referendum privind acest subiect.

Arestarea lui Lozoya este considerată un mare succes pentru preşedinte - un politician de stânga ales după o campanie axată pe combaterea corupţiei. Din decembrie 2018, când a preluat funcţia, el a încercat să îi prezinte pe oficialii din fosta administraţie ca membri ai unei elite corupte. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 ULTIMA ORĂ Pesedistul Tudorache, îngropat de procurorii DNA! Încă un dosar! Intră în horă și avocata lui Dragn…

4 Așa o fi?

5 Nu, nu este fundația unui bloc, este cavoul lui Videanu de la Bellu!