Fostul preşedinte mexican Enrique Pena Nieto este anchetat pentru corupţie (presă)

Fostul preşedinte mexican Enrique Pena Nieto este anchetat pentru corupţie (presă)

Autorităţile mexicane îl anchetează pe fostul preşedinte Enrique Pena Nieto pentru corupţie, a dezvăluit miercuri ziarul Wall Street Journal, preluat de Reuters.

Pena Nieto a fost implicat în ancheta care îl vizează pe Emilio Lozoya, fost director general al companiei naţionale Petroleos Mexicanos (Pemex). Lozoya, arestat săptămâna trecută în Spania, este acuzat de corupţie într-un dosar referitor la mită pe scară largă şi spălare de bani, în legătură cu firma braziliană de construcţii Odebrecht SA; el nu recunoaşte nicio infracţiune.

Ministerul justiţiei de la Ciudad de Mexico nu a răspuns imediat solicitării Reuters de a comenta informaţia apărută în presă. Agenţia nu a reuşit să îl contacteze direct pe fostul şef al statului, care şi-a încheiat mandatul de şase ani în 2018. Pena Nieto a respins în trecut suspiciunile că ar fi fost mituit de Odebrecht.

Actualul preşedinte al Mexicului, Manuel Lopez Obrador, a declarat că nu doreşte inculparea foştilor preşedinţi, dar a sugerat că s-ar putea organiza un referendum privind acest subiect.

Arestarea lui Lozoya este considerată un mare succes pentru preşedinte - un politician de stânga ales după o campanie axată pe combaterea corupţiei. Din decembrie 2018, când a preluat funcţia, el a încercat să îi prezinte pe oficialii din fosta administraţie ca membri ai unei elite corupte. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”