Fostul prim-procuror al Parchetului Bihor, Vasile Popa, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru corupţie

Fostul prim-procuror al Parchetului Bihor, Vasile Popa, a fost condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare pentru corupţie

Fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Vasile Popa, a fost condamnat definitiv la 6 ani cu executare pentru corupţie, potrivit site-ului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Vasile Popa a fost deferit Justiţiei în 2014 de procurorul DNA Doru Ţuluş. Popa a fost acuzat de mai multe infracţiuni de şantaj, luare de mită, abuz în serviciu, trafic de influenţă, favorizarea infractorului şi distrugere de înscrisuri.

Potrivit DNA, procurorul Vasile Popa a primit 50.000 de euro mită de la un om de afaceri cercetat pentru evaziune fiscală şi ar fi cerut un autoturism Volvo de la un altul.

În plus, a rupt un rechizitoriu pentru sustragere de la recoltarea probelor biologice întocmit de procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul Judecătoriei Oradea. Procurorul Ardelean, ajuns între timp la DNA Oradea, a depus mărturie împotriva lui la instanţă, iar Vasile Popa i-a făcut plângere la Secţia specială pentru „abuzuri”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție