Fostul primar Astrid Fodor se întoarce în funcţie după decizia Tribunalului Sibiu

Fostul primar Astrid Fodor se întoarce în funcţie după decizia Tribunalului Sibiu

Fostul primar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, poate reveni de vineri, în funcţie, ca urmare a deciziei Tribunalului din Sibiu.

Instanţa a decis suspendarea ordinului emis de prefectul judeţului Sibiu, Adela Muntean, prin care Astrid Fodor a fost suspendată din funcţie.

Primarul Sibiului a fost suspendat din funcţie de către prefectul Adela Muntean în baza sentinţei definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care confirmă starea de incompatibilitate constatată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

ANI a decis, în 2015 că Astrid Fodor s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012-2014, în care a ocupat simultan atât funcţia de viceprimar, cât şi calitatea de membru al consiliilor de administraţie în două instituţii de învăţământ din oraş - Colegiul German "Samuel von Brukenthal" şi Grădiniţa cu program prelungit nr. 37. Fodor a explicat de mai multe ori că la momentul în care a făcut parte din acele consilii de administraţie avea şi calitatea de consilier local, iar cadrul normativ de la acea dată o obliga ca în calitate de ales local să deţină calitatea de membru neremunerat în consiliile de administraţie respective.

Astrid Fodor a atacat raportul ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care i-a dat dreptate în vara anului 2016. ANI a atacat cu recurs hotărârea de la Alba, iar Înalta Curte a emis, în luna mai, decizia de admitere a recursului ANI, iar apoi a recurs la trimiterea motivaţiei către părţile în proces şi Instituţia Prefectului - Judeţul Sibiu.

Viceprimarul municipiului Sibiu, Corina Bokor (FDGR), a fost ales vineri, 5 iulie, într-o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, primar interimar, în urma suspendării lui Astrid Fodor din funcţie. Potrivit deciziei Consiliului Local Sibiu, Corina Bokor a fost desemnată "să îndeplinească atribuţiile conferite de lege primarului în perioada de vacanţă a funcţiei de primar al Municipiului Sibiu". Acum, Astrid Fodor se va întoarce în funcţia de primar, iar Corina Bokor rămâne viceprimar. AGERPRES / (A, AS - autor: Isabela Paulescu, editor: Irina Poenaru, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...