Fostul şef al Interpol, inculpat în China pentru corupţie

Fostul şef al Interpol, inculpat în China pentru corupţie

Fostul şef al Interpol, chinezul Meng Hongwei, a fost acuzat de justiţia din ţara sa că a ''profitat'' de diferitele sale funcţii din trecut pentru a lua mită în cantităţi semnificative, relatează AFP.

În septembrie 2018, Meng Hongwei, în vârstă de 65 de ani, a plecat de la Lyon, unde este sediul Interpol, într-o călătorie în ţara sa şi a dispărut fără urmă. Mult timp nu s-a ştiut nimic despre soarta lui, dar în final a fost confirmată arestarea sa de către autorităţile chineze.

În luna martie el a fost exclus din Partidul Comunist chinez şi a fost deposedat de orice funcţie oficială. Meng Hongwei a fost în China ministru adjunct al securităţii publice şi director al Biroului Poliţiei maritime.

Potrivit Parchetului Popular suprem, ''Meng Hongwei a profitat de funcţiile şi influenţa sa (...) pentru a favoriza interesele altor persoane şi a acceptat ilegal bunuri ale altora, reprezentând sume foarte importante''. ''Conform legii, el este responsabil penal pentru infracţiunea de a fi acceptat mită'', mai precizează Parchetul.

Meng Hongwei este doar unul dintre numeroşii demnitari comunişti care au picat în plasa campaniei anti-corupţie lansate în anul 2013 de către preşedintele Xi Jinping. Conform datelor oficiale, cel puţin 1,5 milioane de cadre ale Partidului Comunist chinez au fost sancţionate.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...