Fostul şef al Interpol, inculpat în China pentru corupţie

Fostul şef al Interpol, inculpat în China pentru corupţie

Fostul şef al Interpol, chinezul Meng Hongwei, a fost acuzat de justiţia din ţara sa că a ''profitat'' de diferitele sale funcţii din trecut pentru a lua mită în cantităţi semnificative, relatează AFP.

În septembrie 2018, Meng Hongwei, în vârstă de 65 de ani, a plecat de la Lyon, unde este sediul Interpol, într-o călătorie în ţara sa şi a dispărut fără urmă. Mult timp nu s-a ştiut nimic despre soarta lui, dar în final a fost confirmată arestarea sa de către autorităţile chineze.

În luna martie el a fost exclus din Partidul Comunist chinez şi a fost deposedat de orice funcţie oficială. Meng Hongwei a fost în China ministru adjunct al securităţii publice şi director al Biroului Poliţiei maritime.

Potrivit Parchetului Popular suprem, ''Meng Hongwei a profitat de funcţiile şi influenţa sa (...) pentru a favoriza interesele altor persoane şi a acceptat ilegal bunuri ale altora, reprezentând sume foarte importante''. ''Conform legii, el este responsabil penal pentru infracţiunea de a fi acceptat mită'', mai precizează Parchetul.

Meng Hongwei este doar unul dintre numeroşii demnitari comunişti care au picat în plasa campaniei anti-corupţie lansate în anul 2013 de către preşedintele Xi Jinping. Conform datelor oficiale, cel puţin 1,5 milioane de cadre ale Partidului Comunist chinez au fost sancţionate.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 Așa o fi? Atât de grav?

5 VIDEO Faza asta este de la Galați...