Fostul șef al Poliției Mizil, arestat în dosarul de trafic de persoane, plasat sub control judiciar de CA Ploiești

Fostul șef al Poliției Mizil, arestat în dosarul de trafic de persoane, plasat sub control judiciar de CA Ploiești

Fostul șef al Poliției Mizil, Marius Rotaru, arestat preventiv într-un dosar de trafic de minori și trafic de persoane, instrumentat de DIICOT Ploiești, a fost plasat sub control judiciar după ce Curtea de Apel Ploiești a admis contestația formulată de acesta împotriva deciziei Tribunalului Prahova, care a dispus o măsură privativă de libertate.

Magistrații Curții de Apel Ploiești au admis, luni, contestațiile formulate de Marius Rotaru și Cornelia Chirbea, o altă inculpată arestată în același dosar, și au dispus plasarea celor doi sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, instanța a respins contestațiile formulate de alte două persoane arestate preventiv în aceeași cauză.

Șeful Poliției Mizil, Marius Rotaru, dar și inculpații Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin și Cornelia Chirbea au fost reținuți și ulterior arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului și folosire abuzivă a funcției în scop sexual.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 și până în prezent, inculpații Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia și suspecții C. N. F., R. M.-M. și C. S. au inițiat și constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea și adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violență. S-a reținut că inculpații au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza județelor Prahova și Buzău să întrețină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona", se precizează într-un comunicat DIICOT.

Potrivit documentului, există suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, în calitate de șef al Poliției Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracțional prin lipsa acțiunii conferite de atribuțiile de serviciu și nesesizarea organelor competente.

"De asemenea, s-a reținut că inculpatul Rotaru Marius a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane", se mai arată în comunicat.

Surse din cadrul Poliției au declarat, vineri, pentru AGERPRES, că Marius Rotaru a fost suspendat din funcție, ca urmare a anchetei în cadrul căreia a fost pus sub urmărire penală.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro