Fostul șef al Poliției Sinaia rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Fostul șef al Poliției Sinaia rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Fostul șef al Poliției Sinaia, Marin Tudorică, arestat preventiv în luna ianuarie într-un dosar de corupție, va rămâne în detenție încă 30 de zile, a decis, luni, Tribunalul Prahova. Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au respins ca neîntemeiată cererea lui Marin Tudorică privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu și au dispus, la propunerea procurorilor DNA Ploiești, prelungirea cu încă 30 de zile a arestului preventiv față de acest inculpat și față de omul de afaceri Cristian Bogdan Simion, arestat în același dosar.

Decizia instanței de fond poate fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.

Marin Tudorică și Cristian Simion au fost arestați preventiv la data de 14 ianuarie , fostul șef al Poliției Sinaia fiind acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, iar omul de afaceri fiind acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

În același dosar este urmărit penal, sub control judiciar, Ionuț Roșca, la data faptei adjunct al șefului Poliției Sinaia, acuzat de complicitate la trafic de influență.

Procurorii spun că, începând cu data de 18 iulie 2013, Marin Tudorică, în calitate de comandant al Poliției stațiunii Sinaia, a pretins și primit de la inculpatul Cristian Simion un folos material constând în folosința unui autoturism marca Mercedes, în baza unui contract de comodat având ca obiect folosința cu titlu gratuit a autovehiculului respectiv. Folosința autoturismului a fost evaluată provizoriu la suma de 49.000 euro.

"În schimbul acestui folos, inculpatul Tudorică Marin a lăsat să se creadă față de omul de afaceri că are influență asupra unor funcționari publici și i-a promis acestuia că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, la nevoie, îi va determina pe funcționari să îndeplinească, să nu îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească un act contrar acestor îndatoriri", se arată în comunicatul citat.

Astfel, la data de 12 decembrie 2015, Tudorică, prin intermediul inculpatului Ionuț Roșca, a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma omului de afaceri, în scopul influențării activității funcționarilor respectivi.

Prin exercitarea influenței asupra inspectorilor antifraudă, Ionuț Roșca i-a asigurat în continuare șefului său primirea folosinței autoturismului în cauză.

Totodată, în cursul anului 2010, Marin Tudorică Marin, prin intermediul lui Cristian Simion, a edificat un ansamblu imobiliar în stațiunea Sinaia și s-a implicat în mod direct în activitatea de vânzare a apartamentelor respective.

Concret, Tudorică este acuzat că a efectuat demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor necesare edificării construcțiilor și că a comercializat aceste apartamente prin postarea de anunțuri pe site-urile specializate.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Direcției Generale Antifraudă Fiscală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Rusu, solistul hitului „Iarba verde de acasă“, va sta în închisoare trei ani VIDEO

2 „Era ciufulit și nearanjat, m-a luat în brațe, mă mângâia și mă pupa” / Dezvăluirile fără perdea ale amantei lui Ludovic Orban

3 VIDEO Priviți ce face vietnamezul ăsta într-o fabrică din Cluj

4 Cântărețul Mircea Rusu a fost încarcerat / El este autorul hitului „Omul bun și pomul copt”

5 Foarte interesant! / De ce a venit șeful KazMunaiGaz, patronul Rompetrol, în România