Fostul șef operativ al SIE, Adrian Sârbu și șeful Conferinței Mondiale a ritului masonic scoțian, la o agapă masonică în București

Fostul șef operativ al SIE, Adrian Sârbu și șeful Conferinței Mondiale a ritului masonic scoțian, la o agapă masonică în București

Fostul mogul al PRO TV, Adrian Sârbu și fostul șef operativ al SIE, generalul Silviu Predoiu, au participat sâmbătă la prânz la o agapă frățească masonică la un restaurant din București, dezvăluie  Flux24.ro .

Sârbu mai deține în prezent agenția Mediafax și s-a asociat în proiectul radio al lui Marius Tucă. De asemenea a solicitat și a obținut mai multe licențe tv, dar care încă nu funcționează.

La reuniune a participat ca amfitrion Stelian Nistor, Suveranul Mare Comandor de grad 33, care urmează să preia funcția de Preşedinte al Conferinţei Mondiale a Ritului Scoţian în 23 mai anul curent pentru următorii 5 ani.

Nistor, fost proprietar al Iulius Mall Suceava, este un fost actor relativ cunoscut și care a fost director al teatrului Nottara de unde a fost dat afară în urma unui scandal.

El este nașul de cununie al fostului lider PSD, Valeiu Zgonea. La agapa frățească au fost prezente circa 20 de persoane, între care un fost ministru PD-L, actualmente PNL.Reuniunea a avut loc într-un salon public al restaurantului, dar mesenii nu s-au abținut de la referiri masonice.România Liberă scria în 2008 că Nistor este asociat într-o firmă de transporturi cu Boris Golovin, fost ofițer GRU, serviciul militar de informații sovietic, reprezentant în România al oligarhilor ruși Oleg Deripaska și Igor Ziuzin, doi oligarhi ai Kremlinului, relata recent bn24.ro.


Ziuzin controlează grupul OAO Mechel din care fac parte COS Târgoviște și Industria Sârmei Câmpia Turzii.Nașul lui Zgonea este asociat majoritar (65%) la firma Niso TransEurope SRL București, alături de deputatul PSD de Bacău Lucian Șova (35%), fost director în Ministerul Transporturilor.Societatea lui Nistor controlează și societățile Regional Romlines și este acționar în Romcar Russian Buses SA București – deținută în proporție de 98,5% de același Boris Golovin.

Chestionat de România Liberă, Nistor a recunoscut asocierea cu Golovin, explicând că o firmă la care este el acționar este acționară la la o firmă de-a acestuia. „Ce afaceri să avem? Poate de spionaj”.Boris Golovin a recunoscut și el pentru România Liberă că este în România reprezentantul lui Oleg Deripaska. De asemenea a recunoscut că a lucrat la GRU: „Si dacă am lucrat ce? E o poveste. O poveste frumoasă”Oleg Deripaska are o avere estimată în 2015 la 5,5 miliarde de dolari și deține cea mai mare companie de prelucrare a aluminiului din lume.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /