Fotbal - ''Adrian Mutu, fenomenul viola: cu multe probleme în afara terenului'', scrie presa italiană

Fotbal - ''Adrian Mutu, fenomenul viola: cu multe probleme în afara terenului'', scrie presa italiană

"Adrian Mutu, Fenomenul viola: cu multe probleme în afara terenului", scrie vineri site-ul TuttoMercatoWeb, în ziua în care fostul atacant al naţionalei de fotbal a României a împlinit 41 de ani.

"Un talent cristalin, capabil să decidă de unul singur meciurile, cu o carieră care, din cauza isprăvilor din afara terenului, nu a fost cea care ar fi putut fi. Adrian Mutu a petrecut cea mai mare parte a vieţii sale de fotbalist în Italia, pornind de la Inter, în 2000, şi trecând după doar şase luni la Verona. Cu echipa gialloblu a marcat 17 goluri în 63 de meciuri şi s-a făcut cunoscut de cluburile mari, fiind cumpărat de Parma în vara lui 2002. În Emilia a avut cel mai bun sezon al său din punct de vedere ale golurilor marcate, cu 18 reuşite în 31 de prezenţe în Serie A, cifre ce au atras atenţia lui Chelsea a lui Roman Abramovici", notează TuttoMercatoWeb .


© foto di Federico De Luca (Sursa: TuttoMercatoWeb )

"În al doilea lui sezon la Londra, a fost însă suspendat fiindcă a fost depistat pozitiv la cocaină şi acesta a fost faptul care i-a frânat cariera. La încheierea perioadei de suspendare a fost luat de Juventus, înainte ca sentinţa în scandalul Calciopoli să-l împingă spre Fiorentina, unde a devenit curând idolul suporterilor. Pentru echipa viola a înscris 69 de goluri în 143 de meciuri. S-a transferat apoi la Cesena, iar în sezonul următor a părăsit Serie A. Astăzi Mutu împlineşte 41 de ani", adaugă site-ul citat. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...