Fotbal - Belgia: Antrenorul lui FC Bruges, eliberat necondiţionat

Fotbal - Belgia: Antrenorul lui FC Bruges, eliberat necondiţionat

Antrenorul echipei FC Bruges, Ivan Leko, arestat miercuri în cadrul scandalului care zguduie fotbalul belgian, a fost eliberat necondiţionat joi, informează site-ul radioteleviziunii RTBF.

Ivan Leko a ieşit liber din biroul judecătorului de instrucţie. În stare de şoc, antrenorul campioanei Belgiei nu a dorit să se exprime, dar în cursul serii ar urma să fie publicat un comunicat.

Avocatul lui Leko, Walter Van Steenbrugge, a indicat că tehnicianul va fi prezent la antrenamentul de vineri al echipei sale, scrie ziarul La Derniere Heure.

Avocatul a spus că Leko va trebui să dea explicaţii doar în privinţa unei sume primite în urmă cu câţiva ani.

Potrivit informaţiilor deţinute de ziarul citat, este vorba de un salariu virat în urmă cu patru ani. "Clientul meu va trimite documentele justificând această sumă. Este tot ce i se reproşează. E timpul ca Ivan Leko să nu mai fie asociat cu alte capitole ale acestei afaceri. Restul nu-l priveşte deloc", a insistat Walter Van Steenbrugge.

Tot joi, clubul Standard Liege a reacţionat oficial, afirmând că în trecut a colaborat cu agentul de jucători Dejan Veljkovic "în deplină transparenţă, atât faţă de instanţele sportive, cât şi de diferitele autorităţi publice".

Dejan Veljkovic este suspectat de asemenea că a pus la punct inginerii financiare, în înţelegere cu mai multe cluburi: Mechelen, Genk, Lokeren, FC Bruges şi Standard Liege. Fondurile ar fi circulat prin Cipru, Muntenegru şi Serbia, prin intermediul unor entităţi conduse de membri ai familiei sale.

Standard este echipa internaţionalului român Răzvan Marin.

Ancheta autorităţilor belgiene a dezvăluit că Veljkovic, în înţelegere cu patru membri ai consiliului de administraţie al clubului Mechelen, ar fi influenţat rezultatul a două partide din stagiunea trecută, în finalul sezonului regulat: Antwerp - Eupen (încheiat 2-0, pe 3 martie 2018) şi Mechelen - Waasland-Beveren (tot 2-0, pe 11 martie 2018). Antwerp este antrenată din vara anului trecut de Ladislau Boloni.

Faptele de corupţie sunt legate de încercarea clubului KV Mechelen de a rămâne în prima divizie. În final, Mechelen a retrogradat, iar Eupen s-a salvat.

Federaţia belgiană de fotbal a anunţat că meciurile diviziei a doua, programate în weekend, vor fi amânate.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale