Fotbal - CM 2018: Argentina îşi cere scuze după publicarea unor ''sugestii'' de seducere a rusoaicelor

Fotbal - CM 2018: Argentina îşi cere scuze după publicarea unor ''sugestii'' de seducere a rusoaicelor

Conducerea Federaţiei argentiniene de fotbal (AFA) a prezentat scuze după publicarea, într-o broşură destinată suporterilor care vor merge la CM 2018, a unor ''recomandări'' privind metodele prin care pot fi seduse femeile din Rusia, scrie Reuters.

Aceste ''sugestii'', criticate ca fiind sexiste, au fost introduse într-o broşură intitulată ''Limba şi cultura rusă - Gândind la Cupa Mondială'', broşură care conţinea şi ''sfaturi'' de genul: ''Fii îngrijit!'', ''Nu fi negativ'', ''Nu trata femeile ca pe nişte obiecte''.

"O anchetă internă a stabilit că această parte a fost tipărită dintr-o eroare. Nu reflectă nici gândirea Federaţiei argentiniene de fotbal, nici a preşedintelui Claudio Tapia, nici a vreunui director din cadrul Federaţiei'', a precizat AFA într-un comunicat.

De altfel, Tapia a vizitat miercuri Casa Rusiei, institut cultural din Buenos Aires, pentru a prezenta personal scuzele.

Peste 40.000 de suporteri argentinieni şi-au rezervat bilete pentru meciurile Argentinei la CM 2018 din Rusia (14 iunie-15 iulie), care va juca în grupă cu Islanda, Nigeria şi Croaţia. AGERPRES/(autor: Adrian Drăguţ, editor: Teodora Oprea, editor online: Gabriela Badea)

 

Sursa foto: AFA/Facebook 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

3 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

4 Lux de 5 stele pentru prințul austriac venit la ucis urși în România

5 ULTIMA ORĂ Ramona Săseanu, de la TVR Craiova, propusă de PNL ca director interimar la TVR