Fotbal - CM 2018: FIFA, mulţumită de debutul arbitrajului video la Cupa Mondială

Fotbal - CM 2018: FIFA, mulţumită de debutul arbitrajului video la Cupa Mondială

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA) este mulţumită de modul în care asistenţa video în arbitraj (VAR) şi-a făcut debutul la Cupa Mondială 2018 din Rusia, informează agenţia DPA.

Un purtător de cuvânt al FIFA a declarat că "totul s-a derulat aşa cum era prevăzut", exprimându-şi totodată speranţa că "lucrurile vor continua în aceeaşi manieră".

Sâmbătă, arbitrul uruguayan Andreas Cunha a dictat penalty în favoarea Franţei, în repriza secundă a meciului cu Australia (2-1), după consultarea VAR.

Asistenţa video a fost utilizată, de asemenea, în cursul victoriei Danemarcei împotriva naţionalei statului Peru (1-0), sâmbătă seara.

După ce a fost experimentat în timpul ediţiei de anul trecut a Cupei Confederaţiilor, VAR şi-a făcut oficial debutul la Cupa Mondială, cu ocazia turneului final din Rusia.

În sezonul trecut, sistemul de asistenţă video în arbitraj a fost testat în mai multe campionate, între care cele ale Germaniei şi Italiei.
AGERPRES (editor: Mihai Dragomir, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 „Singurul lucru pe care îl pot recomanda familiei Sterp este o invitație spre lectura cărții Niște țărani, scrisă de regretatul Dinu Săraru”

2 Se anunță furtuni severe în România. Județele care intră sub cod portocaliu

3 „Sunt pe moarte, am cancer. Vreau să-mi curăț conștiința și să spun tot adevărul despre Emanuela Orlandi"

4 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

5 Horoscop marți, 28 mai. Săgetătorii vor trăi o dezamăgire, în timp ce Scorpionii vor avea parte de o situație neașteptată