Fotbal - CM 2018: Heimir Hallgrimsson nu mai este selecţionerul Islandei

Fotbal - CM 2018: Heimir Hallgrimsson nu mai este selecţionerul Islandei

Heimir Hallgrimsson, tehnicianul care a dus naţionala de fotbal a Islandei la primele sale turnee finale, EURO 2016 şi Cupa Mondială 2018, a renunţat la postul de selecţioner, a anunţat marţi federaţia de la Reykjavik, citată de France Football.

Heimir Hallgrimsson, care are o diplomă de dentist, a devenit în 2011 secundul suedezului Lars Lagerback, apoi a fost co-selecţioner din 2014 până după EURO 2016, unde Islanda a eliminat Anglia în optimi de finală (2-1), înainte de a fi învinsă de Franţa în sferturi (2-5).

Din vara lui 2016, el a rămas singur pe banca naţionalei, pe care a calificat-o la CM 2018. Islanda s-a clasat pe ultimul loc în Grupa D, supranumită "grupa morţii'' la Mondialul din Rusia, cu un singur punct, cucerit în meciul de debut, împotriva Argentinei (1-1). Nordicii s-au înclinat apoi în partidele cu Nigeria (0-2) şi Croaţia (1-2).

"După şapte ani buni la federaţie, am decis să nu continui cu naţionala. Sunt fericit şi recunoscător că am făcut parte din acest grup care le-a arătat calea generaţiilor viitoare şi care a realizat atâtea lucruri pentru prima oară în istorie", a afirmat într-un comunicat antrenorul în vârstă de 51 de ani.

În toamna acestui an, Islanda va întâlni Belgia şi Elveţia în Liga Naţiunilor.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...