Fotbal - CM 2018: Jucătorii englezi şi tunisieni, deranjaţi de invazia de insecte din teren

Fotbal - CM 2018: Jucătorii englezi şi tunisieni, deranjaţi de invazia de insecte din teren

Jucătorii Angliei şi Tunisiei au trebuit să facă faţă unei adevărate invazii de insecte care le intrau în ochi şi în gură în timpul meciului lor disputat luni la Volgograd în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia.

Volgograd este situat pe fluviul Volga, iar apele sale întinse şi bălţile din jurul oraşului sunt un mediu ideal pentru insecte în timpul verii călduroase şi uscate.

Autorităţile ruse au utilizat în lunile dinaintea Cupei Mondiale avioane care au împrăştiat cu insecticid zona din jurul stadionului situată în apropiere de Volga. De asemenea, s-a încercat regularizarea fluxului de apă de la centrala hidroelectrică din apropiere, care se crede că are un impact direct în numărul insectelor.

Jucătorii şi-au dat cu spray împotriva insectelor înaintea meciului şi la pauză, dar efectul a fost minim.

''Erau mai multe insecte decât am crezut la prima vedere, unele intrau în gură, altele în ochi'', a declarat căpitanul Angliei, Harry Kane, autor a două goluri în victoria Angliei împotriva Tunisiei (2-1). Coechipierul său Raheem Sterling a părut cel mai deranjat de micile insecte care zburau în jurul capului său la startul reprizei secunde.

Tunisianul Ferjani Sassi s-a luptat şi el cu insectele înainte de a transforma penalty-ul acordat echipei africane.

Antrenorii în schimb nu au fost deranjaţi. ''Nu am simţit musculiţele pentru că eram concentrat pe echipă, pe joc'', a declarat tunisianul Nabil Maaloul. AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Un zvon...

3 Surpriză totală! Cu cine suntem, genetic, aproape identici

4 Cum funcţionează softul de spionaj Pegasus, cum poţi vedea dacă eşti „pândit” prin telefon

5 O fotografie rară cu 3 dintre devalizatorii României: Bittner, Cocoș și Petrache