Fotbal - CM 2018: Motanul Ahile mizează din nou pe Rusia, la meciul împotriva Egiptului

Fotbal - CM 2018: Motanul Ahile mizează din nou pe Rusia, la meciul împotriva Egiptului

Motanul Ahile, ''oracolul'' Cupei Mondiale de fotbal 2018, care a pronosticat corect victoria selecţionatei ţării gazdă, Rusia, în partida de deschidere cu Arabia Saudită (5-0), a anunţat acum un nou succes pentru ''Sbornaia'', în meciul cu Egiptul, care se va disputa marţi seară la Sankt Petersburg.

Ahile, care îşi face predicţiile prin alegerea între două boluri cu mâncare pentru pisici, nu a avut nici de această dată vreo ezitare, optând pentru castronul cu steagul Rusiei. Însă, după ce l-a golit, s-a îndreptat către bolul egiptean, gustând şi din acesta puţin.

Motanul de culoare albă, membru eminent al brigăzii feline care protejează de rozătoare Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg, a fost ales să facă predicţii datorită surdităţii sale, care îl face să fie mai puţin supus stresului cauzat de zgomotele şi agitaţia din jurul său, după cum a precizat Anna Kondratieva, medic veterinar la celebrul muzeu din fosta capitală imperială rusă.

Ahile nu este primul animal care încearcă să imite cu succes celebra caracatiţă Paul, devenită cea mai cunoscută moluscă din lume, datorită predicţiilor sale corecte pentru toate meciurile selecţionatei Germaniei la Cupa Mondială 2010.

Patru ani mai târziu, la CM 2014 din Brazilia, Madame Shiva, un porcuşor de Guineea, şi peştele piranha Pele nu au mai avut aceeaşi rată de reuşită. AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina