Fotbal - CM 2018: "Putem ţine capul sus", a spus Harry Kane (Anglia), după ratarea finalei

Fotbal - CM 2018: "Putem ţine capul sus", a spus Harry Kane (Anglia), după ratarea finalei

Harry Kane, căpitanul echipei Angliei şi golgheterul Cupei Mondiale de fotbal 2018 (şase goluri), şi-a exprimat decepţia după înfrângerea din semifinala cu Croaţia (1-2), dar a apreciat că "Anglia poate ţine capul sus".

"Suntem trişti, foarte trişti. Iar această stare va mai dura un timp. Dar putem ţine capul sus. A fost un parcurs excelent, am mers mai departe decât îşi imagina oricine. Este genial că am ajuns atât de departe şi că am făcut multă lume să fie mândră de noi. Dar noi voiam să continuăm şi să câştigăm. Am crezut că suntem suficient de buni, am crezut că o putem face. Dar ne-am înşelat un pic. Este trist", a precizat Kane.

Selecţionata Croaţiei s-a calificat în premieră în finala Cupei Mondiale de fotbal, miercuri seara, după ce a învins formaţia Angliei cu scorul de 2-1 (0-1, 1-1), la capătul prelungirilor, pe Stadionul Lujniki din Moscova, în a doua semifinală a turneului final din Rusia.

Croaţia şi-a depăşit astfel performanţa obţinută în 1998, când a câştigat medaliile de bronz. În finala de duminică, ''Vatreni'' vor înfrunta echipa Franţei, cea care îi învingea în semifinale acum 20 de ani, iar apoi obţinea titlul după o finală cu Brazilia.

Croaţii, deşi au jucat al treilea meci consecutiv cu prelungiri, s-au impus meritat prin golurile înscrise de Ivan Perisic (68) şi Mario Mandzukic (109), după ce englezii marcaseră primii, prin Kieran Trippier (5).

Anglia va juca finala mică, sâmbătă, contra Belgiei şi se poate consola cu medaliile de bronz, având practic asigurat şi titlul de golgheter, prin Harry Kane, care are şase goluri. AGERPRES (autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”