Fotbal - CM 2018: Record de penalty-uri, pentru faza grupelor

Fotbal - CM 2018: Record de penalty-uri, pentru faza grupelor

Turneul final din Rusia a stabilit un nou record de penalty-uri acordate în faza grupelor la o Cupă Mondială de fotbal, după ce Cristiano Ronaldo a primit lovitură de pedeapsă, luni, la Saransk, în meciul cu Iran, din Grupa B, transmite Reuters.

Faultul comis asupra lui Ronaldo a dus totalul penalty-urilor dictate la CM 2018 la 19, cu unul mai mult decât la CM 2002, turneu găzduit de Coreea de Sud şi Japonia.

Penalty-ul, acordat în urma consultării sistemului VAR (arbitraj video), a fost ratat de vedeta echipei Real Madrid, şutul său fiind apărat de Alireza Beiranvand.

În urmă cu patru ani, în Brazilia, s-au acordat doar 13 penalty-uri în faza grupelor.

Numărul penalty-urilor de la CM 2018 a fost ridicat la 20 după ce Iranul a primit lovitură de pedeapsă în prelungirile meciului cu Portugalia, iar Karim Ansarifard l-a transformat. Recordul poate fi şi mai mare, dacă se vor mai acorda lovituri din punctul de la 11 metri în cele 12 partide rămase de disputat din faza grupelor.
AGERPRES (autor: Mihai Ţenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale