Fotbal - CM 2018: Roberto Martinez, principalul candidat pentru postul de selecţioner al Spaniei (presă)

Fotbal - CM 2018: Roberto Martinez, principalul candidat pentru postul de selecţioner al Spaniei (presă)

Spaniolul Roberto Martinez, aflat la cârma reprezentativei Belgiei, cu care s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Mondiale de fotbal ediţia, este principalul candidat pentru preluarea postului de selecţioner al Spaniei, anunţă presa iberică.

Potrivit postului de radio Cadena Ser, în general bine informat, ''Martinez este antrenorul preferat de Luis Rubiales (preşedintele Federaţiei spaniole de fotbal - n.red.) pentru a-i succeda lui Fernando Hierro".

Actualul selecţioner al Belgiei "este preferat în faţa altor antrenori, precum Luis Enrique sau Michel", adaugă sursa citată,

"Rubiales consideră că Martinez corespunde perfect profilului căutat, datorită în special ideilor sale tactice, caracterului şi personalităţii sale. În cadrul federaţiei spaniole, Roberto Martinez este văzut ca un lider care poarte aduce un nou suflu echipei naţionale, după ultimele trei eşecuri la ultimele trei mari competiţii", adaugă Cadena Ser.

Principalul obstacol în calea numirii lui Roberto Martinez la cârma naţionalei Spaniei îl reprezintă faptul că tehnicianul catalan şi-a prelungit contractul chiar înaintea startului CM 2018, fiind legat prin contract de Federaţia belgiană de fotbal până în 2020.

Reprezentativa Spaniei a rămas fără selecţioner cu câteva zile înaintea startului Mondialului din Rusia, după ce Luis Rubiales l-a concediat pe Julen Lopetegui pentru că a negociat în secret cu Real Madrid. În locul acestuia a fost numit directorul sportiv Fernando Hierro, însă lipsa de experienţă a acestuia s-a făcut simţită, La Roja oprindu-se în optimile de finală, după ce a fost învinsă la loviturile de departajare de Rusia. AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...