Fotbal - CM 2018: Un meci ''nu ar trebui niciodată să se încheie cu lovituri de departajare'' (Tite)

Fotbal - CM 2018: Un meci ''nu ar trebui niciodată să se încheie cu lovituri de departajare'' (Tite)

Un meci de fotbal "nu ar trebui niciodată să se încheie cu lovituri de departajare", a declarat joi selecţionerul Braziliei, Tite, care se aşteaptă la "un meci extraordinar" împotriva Belgiei, vineri, la Kazan, în sferturile de finală ale Cupei Mondiale 2018, scrie AFP.

"Loviturile de departajare înseamnă un concurs de împrejurări", a spus Tite în conferinţa de presă dinaintea meciului. "Pentru mine, ca antrenor, e întotdeauna ceva foarte complicat. După părerea mea, un meci n-ar trebui niciodată se se încheie astfel. Nu ştiu însă care sunt alternativele..."

"Există o tehnică, bineînţeles, şi se leagă puternic de nivelul emoţiilor", a adăugat el, după ce trei optimi de finală de la acest Mondial au fost decise la lovituri de departajare.

Ultima mare favorită rămasă în cursă după eliminarea prematură a Germaniei şi a Spaniei, Selecao are în Belgia primul său adversar redutabil la această competiţie.

"Belgia are o extraordinară putere de creaţie fotbalistică. Va fi un meci minunat. Ambele echipe sunt dornice să joace fotbal", a spus Tite, care este impresionat de "valoarea individuală" a fotbaliştilor belgieni.

Întrebat dacă Brazilia ar putea claca din cauza presiunii, cum s-a întâmplat la Mondialul din 2014, pe care l-a găzduit, Tite a răspuns: "Am vorbit într-o zi cu Carlos Bianchi (fost jucător şi antrenor argentinian - n. r.), mi-a spus că una din virtuţile marilor echipe este fie puternice mental şi să se concentreze cum trebuie. Asta a rămas întipărit în mintea mea."

"Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. Nu trebuie să fim nici euforici, nici cuprinşi de teama că pierdem. Trebuie să urmăm calea de mijloc, cu mintea limpede, şi să ne spunem că la nivel colectiv putem reuşi lucruri mari. Sper că jucătorii nu vor asculta presiunea", a declarat tehnicianul.

Tite a dat de înţeles că Marcelo, căpitanul Braziliei, s-a refăcut după o accidentare şi ar urma să fie titular, deşi Filipe Luis "a jucat foarte bine" în ultimele două meciuri.

În locul mijlocaşului Casemiro, care este suspendat, selecţionerul nu exclude să-l folosească pe Marquinhos, deşi acesta este fundaş de meserie.

Meciul dintre Brazilia şi Belgia va avea loc vineri, de la ora 21,00 (ora României), la Kazan.
AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Simona Aruştei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Sau a început procesul de demolare a soclului pe care stă „statuia” președintelui?

2 Telenovelele Bucureștiului / O femeie de serviciu din Capitală a moștenit 2,5 milioane euro de la un afacerist d…

3 Documente senzaţionale CIA de la Budapesta, din 1989: imaginea despre o anume Românie

4 Stenograme DIICOT – 10 August. Indicativul „Inima” a dat toate ordinele: „Dă drumul la tun! Domnule, tu nu ai …

5 Luis Lazarus, coronasceptic declarat, internat la Spitalul Universitar cu Covid / Ce spunea realizatorul TV desp…