Fotbal - Copa Libertadores: Argentina, cu 25 de titluri, s-a distanţat faţă de Brazilia (18)

Fotbal - Copa Libertadores: Argentina, cu 25 de titluri, s-a distanţat faţă de Brazilia (18)

Argentina, care a câştigat duminică al 25-lea său titlu din Copa Libertadores la fotbal, graţie succesului echipei River Plate, şi-a consolidat statutul de ţară cu cele mai multe victorii în competiţie, distanţându-se de Brazilia, cu 18 trofee, şi de Uruguay (8), relatează EFE.

River Plate, care a învins Boca Juniors cu 3-1, în manşa a doua a finalei Cupei Libertadores de la Madrid, şi-a trecut în palmares al patrulea trofeu, în timp ce Boca a rămas cu 6 succese. Independiente, cu 7 trofee, rămâne echipa sud-americană cu cele mai multe titluri în vitrină în cea mai importantă competiţie intercluburi de pe continent.

Marcelo Gallardo a obţinut primul său trofeu ca tehnician al lui River Plate, după ce cu aceeaşi echipă câştigase ca jucător finalele din 2001, 2003 şi 2007.

Prima ediţie a competiţiei, din 1960, a fost câştigată de Penarol Montevideo, care numără cinci succese în prezent, ultimul datând din 1996.

Ediţia 2018 a Cupei Libertadores a fost câştigată de River Plate, în finala cu Boca Juniors, după 2-2 în meciul tur şi 3-1 în meciul retur, după prelungiri.

Copa Libertadores a fost câştigată până acum de cluburi din Argentina (25), Brazilia (18), Uruguay (8), Paraguay (3), Columbia (3), Chile (1) şi Ecuador (1). AGERPRES/(autor: Teodor Ciobanu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale