Fotbal - EURO 2020: Franţa a făcut ''un meci mare'' împotriva Germaniei (Deschamps)

Fotbal - EURO 2020: Franţa a făcut ''un meci mare'' împotriva Germaniei (Deschamps)

Didier Deschamps, selecţionerul Franţei, a lăudat prestaţia elevilor săi în partida câştigată la limită în faţa reprezentativei Germaniei (0-1) , marţi seara, la Munchen, în cadrul Grupei F, supranumită şi "grupă a morţii", de la Campionatului European de fotbal - EURO 2020.

"Am făcut un meci mare, împotriva unui adversar foarte bun. Am întâlnit o echipă a Germaniei foarte bună, care ne-a făcut la rândul ei să suferim. Ei au avut mai mult mingea, însă noi am reuşit să fim mai eficienţi. Am marcat un gol şi puteam să ne putem la adăpost cu un al doilea gol, pentru a fi mai liniştiţi pe finalul meciului. Însă jucătorii mei au răspuns prezent, a fost un meci de un nivel foarte ridicat, a fost o luptă a titanilor, iar noi am răspuns aşa cum trebuie", a declarat Deschamps la finalul meciului de pe Fussball Arena.

Selecţionerul campioanei mondiale consideră că partida cu Germania "putea fi o semifinală sau o finală" a competiţiei.

"A fost un meci dur, cu calitate şi talent. A fost primul nostru joc, dar putea fi o semifinală sau o finală. Evident, pentru noi aceste trei puncte reprezintă ceva important, însă nu sunt decisive. Suntem capabili să facem lucruri mai bune cu mingea, dar în ceea ce priveşte starea de spirit am demonstrat acea abilitate pe care am avut-o întotdeauna, să fim uniţi când trebuie să suferim", a mai spus Deschamps.

"Les Bleus" s-au impus în partida de la Munchen printr-un autogol al germanului Mats Hummels (20). Francezii vor disputa următorul lor meci de la EURO 2020 împotriva Ungariei, la Budapesta, pe 19 iunie, zi în care Germania, adversara României în preliminariile Cupei Mondiale 2022, va înfrunta campioana europeană en titre, Portugalia, tot la Munchen.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dãdârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…