Fotbal - EURO 2020: Joachim Loew şi naţionala Germaniei, ţinta criticilor

Fotbal - EURO 2020: Joachim Loew şi naţionala Germaniei, ţinta criticilor

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, este în continuare ţinta unor critici violente, în ciuda calificării în optimile de finală ale EURO 2020, competiţie în care lacunele uriaşe arătate de echipa sa au fost compensate de solidaritate şi putere de luptă, notează AFP.

"Ne-am calificat, dar nimeni nu ştie de ce!", a ironizat joi dimineaţă ziarul Bild, a doua zi după remiza cu Ungaria (2-2) , smulsă cu un gol în minutul 84, în timp ce site-ul Sportbuzzer prezice: "Aşa nu vom ajunge departe".

Foştii internaţionali, ca emblematicul fost căpitan Michael Ballack, nu au spus altceva pe platourile de televiziune: "Ceea ce mă surprind este că ungurii au jucat exact aşa cum ne aşteptam, iar noi n-am găsit nicio soluţie, şi nici antrenorul."

"Selecţionerul aşteaptă foarte mult ca să schimbe sistemul, s-ar spune că asta i se pare o înfrângere personală, ceea ce nu e bine. Într-un meci sau într-un turneu sunt momente când trebuie să schimbi planul".

"Apărarea rămâne o casă de nebuni. Mats Hummels nu îl susţine deloc pe Antonio Ruediger: nu există nicio siguranţă. Iar în faţa apărării lipseşte un şef care să facă ordine. Nici Toni Kroos, nici Ilkay Gundogan nu dictează ritmul între atac şi apărare: lipseşte Joshua Kimmich", comentează site-ul Sport1.

Foarte bun la Bayern în rolul de conducător de joc în poziţie retrasă, Kimmich este folosit de Loew ca fundaş dreapta, unde are mult mai puţină influenţă.

Sport1 vede şi o parte bună în această calificare smulsă cu forcepsul: "Spre deosebire de umilinţa de la Mondialul 2018 în faţa Coreei de Sud (eliminare în primul tur după o înfrângere cu 2-0 - n. r.), echipa Germaniei a arătat curaj şi voinţă în ultimul său meci din grupă împotriva Ungariei".

Aceeaşi constatare pentru revista Kicker, ''Biblia'' fotbalului german, ce regretă faptul că Mannschaft "nu a reuşit aproape niciodată contra Ungariei să-şi impună superioritatea intrinsecă", însă notează că echipa "cu spatele la zid, a obţinut punctul indispensabil cu inima, cu voinţă şi pasiune".

Germania a fost la şase minute de eliminare: această echipă care era în construcţie la începutul turneului pare să fie astfel şi după trei meciuri.

Meciul de miercuri a fost urmărit la televizor de 26 de milioane de germani, semn că această echipă de războinici a recâştigat, cel puţin provizoriu, afecţiunea publicului, scrie AFP.

Loew va fi înlocuit de Hansi Flick pe banca naţionalei după EURO 2020. Germania este una din adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale 2022. AGERPRES (AS/autor: Mircea Lazaroniu; editor: Adrian Drăguţ, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență