Fotbal - EURO 2020: Olandezul Daley Blind a ezitat să mai joace, după infarctul suferit de Eriksen

Fotbal - EURO 2020: Olandezul Daley Blind a ezitat să mai joace, după infarctul suferit de Eriksen

Fundaşul Daley Blind a fost la un pas de a nu juca în primul meci al echipei de fotbal a Olandei contra Ucrainei (3-2) de la EURO 2020, după infarctul suferit de fostul său coechipier Christian Eriksen, în meciul de sâmbătă, transmite Reuters.

Internaţionalul danez Christian Eriksen a suferit un stop cardiac în timpul meciului cu Finlanda (0-1) de la EURO 2020, a cărui cauză nu poate fi deocamdată stabilită.

Blind, confruntat el însuşi cu mişte probleme cardiace anul trecut, a decis însă să intre pe teren şi a izbucnit în lacrimi după ce a fost înlocuit în repriza secundă a meciului cu Ucraina, disputat duminică la Amsterdam, în Grupa C a EURO 2020.

''Ziua de ieri a avut un mare impact asupra mea, nu doar faptul că-l cunosc bine pe Christian ca prieten. Situaţia pentru el este teribilă. Bineînţeles, am experimentat şi eu câte lucruri în această zonă, aşa că a trebuit să depăşesc un obstacol mental pentru a juca azi'', a declarat Blind, 31 ani, care în 2019 a fost diagnosticat cu o inflamare a muşchiului cardiac, după ce a suferit un episod de ameţeală la un meci al lui Ajax contra Valenciei, din Liga Campionilor.

Fundaşului olandez, care a fost coleg cu Eriksen la Ajax, i s-a implantat un stimulator cardiac care reglează ritmurile anormale ale inimii, dar în august 2020 a avut un nou episod, când a leşinat, în timpul unui meci amical.

''A trebuit să mă conving pe mine însumi să joc şi sunt mândru că am reuşit, din acest motiv emoţiile mele au izbucnit la finele meciului. Cu siguranţă m-am gândit să nu joc. Imaginile de la televizor ale incidentului au avut un impact mare şi nu am putut dormi foarte bine. Chiar a trebuit să depăşesc un mare obstacol pentru a juca'', a declarat Blind reporterilor.

Faptul că Eriksen şi-a revenit la spital a fost o mare uşurare pentru olandez: ''Dacă nu ar fi fost bine, acest lucru m-ar fi bântuit şi mai mult. Când Christian şi-a încurajat coechipierii să joace, atunci am decis să joc şi eu. Pentru că el era în siguranţă, conform medicilor''.

Selecţionerul Frank de Boer a anulat o reuniune a echipei dinaintea meciului cu Ucraina pentru a nu-i stresa şi mai mult pe jucători.

''Sunt sigur că lui Blind i-a fost greu să facă această alegere, dar pe de altă parte, chiar a ridicat mâna. Acea explozie de sentimente care l-a lovit la final a fost foarte normală'', a spus De Boer. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...