Fotbal - EURO 2020: Suedia a chemat şase jucători de rezervă după două cazuri de Covid-19

Fotbal - EURO 2020: Suedia a chemat şase jucători de rezervă după două cazuri de Covid-19

Suedia a chemat joi şase fotbalişti de rezervă pentru EURO 2020, după ce extrema Dejan Kulusevski şi mijlocaşul Mattias Svanberg, testaţi pozitiv la Covid-19, vor rata meciul de luni cu Spania, transmite AFP.

Cei şase jucători convocaţi într-o "bulă de rezervă", după cum s-a exprimat selecţionerul Janne Andersson, sunt fundaşii Joakim Nilsson, Mattias Johansson şi Niklas Hult, portarul Jacob Rinne, extrema Jesper Karlsson şi atacantul Isaac Kiese Thelin. Ei se vor antrena separat de restul echipei, care se află în cantonament în oraşul suedez Goteborg.

Federaţia suedeză va anunţa la UEFA lotul de 26 de jucători "duminică la miezul nopţii".

Potrivit regulamentului EURO 2020, dacă o echipă este plasată parţial în carantină sau în izolare, meciul se va disputa aşa cum era prevăzut dacă aceasta "are la dispoziţie cel puţin treisprezece jucători, printre care un portar".

Federaţia suedeză a anunţat marţi măsuri suplimentare anti-Covid 19 în lotul echipei naţionale. Noile teste PCR efectuate miercuri de jucători şi de membrii staff-ului tehnic au fost negative, cu excepţia celor două cazuri confirmate, a anunţat joi un purtător de cuvânt.

Spre deosebire de alte echipe, cvasitotalitatea jucătorilor suedezi nu sunt vaccinaţi, staff-ul considerând că este greu de justificat ca ei să aibă prioritate faţă de cetăţenii obişnuiţi.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 I-a mirosit pe ruși? / Adelin Petrișor a demisionat de la Euronews România cu doar câteva zile înainte de lansarea postului

2 „Toaleta de pe plajă a fost distrusă” / Mesajul ucrainenilor după un atac rusesc cu rachete Kalibr asupra Odessei

3 VIDEO Priviți, 7 lovituri „chirurgicale” aplicate de ucraineni unităților ruse ascunse printre casele unui sat

4 „Elitele GRU şi FSB cred că Putin a pierdut războiul. Ele văd o lovitură de stat ca pe o posibilitate realistă”

5 ULTIMA ORĂ Ministerul de Externe, replică dură pentru președinta Ungariei, care a pretins că îi reprezintă pe toți maghiarii