Fotbal - Italia: Meciul Juventus - AC Milan, urmărit de peste 8 milioane de telespectatori

Fotbal - Italia: Meciul Juventus - AC Milan, urmărit de peste 8 milioane de telespectatori

Peste 8 milioane de telespectatori au urmărit vineri pe canalul Rai 1 semifinala retur a Cupei Italiei, Juventus Torino - AC Milan (0-0), fiind cea mai mare audienţă a sezonului pentru un meci de fotbal în această ţară, relatează sâmbătă presa sportivă locală, citată de AFP.

A fost primul meci disputat în Italia după 9 martie, de la întreruperea competiţiilor din cauza pandemiei de coronavirus.

Când a autorizat reluarea fotbalului, ministrul italian al Sportului, Vincenzo Spadafora, a salutat faptul că primele meciuri ce vor avea loc sunt cele rămase în Cupa Italiei, deoarece sunt difuzate la liber la televizor, fiind astfel accesibile pentru un public numeros.

Vineri, meciul Juventus - Milan a atras aproape 8,3 milioane de telespectatori pe Rai 1, principalul canal al grupului public, adică o cotă de piaţă de 34%. Este vorba de cea mai bună audienţă a sezonului pentru un meci de fotbal în Italia. Transmise tot de Rai 1, cele două semifinale tur, AC Milan - Juventus şi Inter Milano - Napoli, au atras 8,09 milioane, respectiv 6,8 milioane de telespectatori.

Cât despre naţionala Italiei, ale cărei meciuri sunt difuzate de asemenea la liber de Rai, 7,4 milioane de telespectatori au privit cel mai urmărit meci al său din 2019, împotriva Bosniei, în preliminariile EURO 2020.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

3 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

4 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși

5 Spovedania unui rus care a supraviețuit în Ucraina: „Mi-am dat seama că noi suntem fasciștii. Toți noii recruți vor muri acolo”