Fotbal - Liga Campionilor: Zidane (Real Madrid) - Sunt extrem de fericit, a fost un an spectaculos

Fotbal - Liga Campionilor: Zidane (Real Madrid) - Sunt extrem de fericit, a fost un an spectaculos

Zinedine Zidane, antrenorul echipei Real Madrid, câștigătoare pentru al doilea an consecutiv al Ligii Campionilor după finala cu Juventus Torino (4-1), a declarat după meci că ''este extrem de fericit'' și nu putea visa la mai mult în acest an cu echipa sa care a câștigat și titlul în Spania.

* Real Madrid a câștigat Liga Campionilor, dupa ce a învins-o cu 4-1 pe Juventus Torino în finala (GALERIE FOTO)

* Fotbal — Liga Campionilor: Allegri (Juventus) — Niciodată nu am crezut că suntem favoriți

''Sunt extrem de fericit. A fost un an spectaculos. Nici în vis nu ne puteam dori mai mult. Am câștigat titlul în ultima etapă și a fost foarte dificil să ajungem în finala Ligii Campionilor pentru al doilea an consecutiv, dar am reușit. Am jucat ca o echipă mare. Prima repriză a fost dificilă, dar în a doua am fost clar superiori. Am presat mai mult și am câștigat meciul și la capitolul fizic. În prima repriză, Juventus a fost foarte puternică, a avut multe mingi și posesia. La pauză le-am spus jucătorilor să continue ceea ce au făcut , dar să pună mai multă energie în jocul de pase și în presing. Jocul nostru de pase și mișcarea în teren au fost fantastice. Nu este ușor să înscrii 4 goluri împotriva lui Juventus. Cheia succesului nostru în acest sezon a fost că fiecare jucător s-a simțit important și și-a adus contribuția. Unitatea de grup a fost fantastică. Când ai acest lucru în echipă, plus talent, atunci ai o șansă bună. A muncit foarte mult tot sezonul și fiecare jucător a fost important, asta a fost cheia succesului'', a declarat Zinedine Zidane după finala de la Cardiff, în care Real Madrid a câștigat al 12-lea său trofeu din cea mai importantă competiție europeană intercluburi.

Cristiano Ronaldo, autor a două goluri și ales jucătorul finalei, s-a declarat fericit pentru că a câștigat un nou titlu și că evoluția sa a redus la tăcere pe critici: ''Am răspuns în teren celor care m-au criticat pentru că am câștigat și am arătat că suntem cei mai buni. Încă un record (câștigarea Ligfii Campionilor pentru a doua oară consecutiv — n.r.), pe care acești jucători îl meritau și suntem foarte mulțumiți. Eu am marcat două goluri și sunt foarte fericit că am foat cel mai bun marcator într-o finală de Liga Campionilor. Am reușit un final de sezon spectaculos, M-am pregătit pentru asta, a fost bună opțiunea mea și a antrenorului de a fi menajat și sunt foarte mulțumit''.

Atacantul portughez a devenit primul jucător care a marcat în trei finale ale Ligii Campionilor, în 2008 pentru Manchester United, în 2014 și 2017 pentru Real Madrid. Cristiano s-a clasat pe primul loc în clasamentul golgheterilor Ligii Campionilor cu 12 goluri, unul mai mult ca Lionel Messi.

AGERPRES/(editor Teodor Ciobanu, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia