Fotbal - Liga I: Academica Clinceni - FC Botoşani 4-3, în play-off

Fotbal - Liga I: Academica Clinceni - FC Botoşani 4-3, în play-off

Academica Clinceni a învins-o pe FC Botoşani cu scorul de 4-3, vineri, pe teren propriu, într-un meci spectaculos din etapa a opta a fazei play-off a Ligii I de fotbal, în care oaspeţii au condus cu 3-1 la pauză.

 Meciul a început practic de la 1-0 pentru FC Botoşani, după autogolul antologic al lui Cosmin Achim (5), care a trimis imparabil în propria poartă o minge într-un moment în care goalkeeper-ul Andrei Ureche era ieşit din cadrul porţii.

Francezul Hervin Ongenda (16) a majorat diferenţa, dar la scurt timp ilfovenii înscris prin bulgarul Asen Ceandarov (22), care a pătruns nestingherit şi la învins pe portarul Hidajet Hankic cu un lob de efect.

FC Botoşani a condus cu 3-1 la pauză, graţie golului înscris de albanezul Enriko Papa (45), în urma unui corner, profitând de ieşirea neinspirată a portarului Ureche.

 Academica a reuşit un tur de forţă în ultimele 20 de minute ale partidei, marcând prin tânărul Jovan Markovic (71, 86), intrat în min. 63, şi prin bulgarul Ţvetelin Ciunciukov (75), introdus şi el în acelaşi minut 63.

Academica are o singură înfrângere în ultimele patru etape, două victorii şi un egal. FC Botoşani are două victorii şi trei eşecuri în ultimele cinci runde.

 A fost pentru a doua oară în acest sezon când FC Botoşani primeşte patru goluri într-un meci, după 1-4 cu FCSB (sezonul regular). Academica a marcat în premieră patru goluri într-o partidă.

În sezonul regular, Botoşani şi Academica au încheiat nedecis în tur, 0-0, iar echipa din Clinceni s-a impus în retur cu 2-1, pe teren propriu. În play-off, FC Botoşani a câştigat cu 2-1 pe teren propriu.

 FC Academica Clinceni - AFC Botoşani 4-3 (1-3), Clinceni Arena - Clinceni
Au marcat: Asen Ceandarov (22), Jovan Markovic (71, 86), Ţvetelin Ciunciukov (75), respectiv Cosmin Achim (5, autogol), Hervin Ongenda (16), Enriko Papa (45).
Arbitru: George Cătălin Găman (Craiova); arbitri asistenţi: Adrian Popescu (Craiova), Vlad Bârleanu (Bucureşti); arbitru de rezervă: Rareş George Vidican (Satu Mare)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Aurel Beldeanu (Craiova) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES FOTO

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 „Sunt foarte mulți idioți, eu i-aș aresta. Din cauza lor am ajuns să moară pe zi în România câți mor în toată …

5 Îngrijorare în Anglia după apariția „mâncătoarei de carne”, o infecție care se transmite sexual şi care cauzea…