Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu - Dinamo 4-2, în play-off

Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu - Dinamo 4-2, în play-off

Astra Giurgiu a sărbătorit primul său titlu de campioană națională printr-o victorie cu Dinamo București, cu scorul de 4-2 (1-2), luni seara, pe stadionul ''Marin Anastasovici'' din Giurgiu, în etapa a noua a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

La 24 de ore după ce și-a asigurat titlul, în urma remizei dintre Steaua și Pandurii (1-1), Astra a obținut o victorie fără dubii, după ce a fost condusă cu 1-0 și 2-1.

Antun Palic (17) a deschis scorul pentru Dinamo, dar giurgiuvenii au egalat prin Junior Morais (31), care i-a dedicat golul fostului său coechipier Constantin Budescu. Dinamo a trecut din nou în avantaj înainte de pauză, prin golul lui Valentin Lazăr (42), iar Eddy Harlem Gnohere putea semna desprinderea în prelungirile primei părți (45+1), dar mingea a lovit bara.

După pauză, Astra a ieșit decisă de la cabine și a reușit să întoarcă scorul în doar zece minute, prin golurile marcate de Denis Alibec (48) și Alex Ioniță II (56), care a înscris la prima atingere a mingii după introducerea sa pe teren. Același Ioniță a marcat și ultimul gol al partidei (64), după o fază similară de la prima sa reușită.

Dinamo a reclamat și un penalty în min. 66, după un contact între Paul Anton și Junior Morais.

AFC Astra Giurgiu — FC Dinamo București 4-2 (1-2), Stadion ''Marin Anastasovici'' — Giurgiu
Au marcat: Junior Morais (31), Denis Alibec (48), Alex Ioniță II (56, 64), respectiv Antun Palic (17), Valentin Lazăr (42).
Arbitru: Pavel Cristian Balaj (Baia Mare); arbitri asistenți: Vladimir Urzică (Piatra Neamț), Mircea Orbuleț (București); arbitri asistenți adiționali: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), Marian Balaci (Drobeta-Turnu Severin); arbitru de rezervă: Gero Szabo (Cluj-Napoca)
Observatori: Marian Dorobanțu (Buzău) — CCA, Paul Mincu (București) — LPF

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Se sparge buboiul? / Oficial de top de la Kremlin: Armata rusă din Ucraina se poate afla într-o „situație dramatică până la sfârșitul verii”

4 Documente oficiale arată că mașinăria de război a Rusiei e gripată: Soldați luați cu arcanul, instrumentiști în forțele de elită, militari păcăliți

5 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska