Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu și-a asigurat prezența în play-off, după 3-2 cu CSM Poli Iași

Fotbal - Liga I: Astra Giurgiu și-a asigurat prezența în play-off, după 3-2 cu CSM Poli Iași

Campioana Astra Giurgiu și-a asigurat prezența în faza play-off a Ligii I de fotbal, după ce a învins-o pe CSM Poli Iași, cu scorul de 3-2 (1-2), joi seară, în deplasare, într-un meci restanță din etapa a 23-a.

Partida a fost una cu răsturnări de scor, rând pe rând cele două formații aflându-se în avantaj.

Astra a început mai bine jocul și a deschis scorul prin Daniel Niculae (12), la centrarea lui Daniel Florea. Ieșenii au reușit să domine finalul primei reprize și au întors scorul în decurs de patru minute, prin golurile lui Cătălin Ștefănescu (39), după o eroare a lui Andrei Pițian, și Andrei Cristea (43 — penalty), după un fault comis de Fabricio asupra lui Lukacs Bole. În repriza secundă, Astra a revenit la cârma partidei și a restabilit egalitatea (57), prin Cristian Săpunaru, din penalty, după un fault comis de filipinezul Daisuke Sato asupra lui Alexandru Stan. Filipe Teixeira (72) a adus victoria echipei antrenate de Marius Șumudică, cu un șut din afara careului, portarul Branko Grahovac scăpând mingea printre mâini.

Astra se impusese și în meciul tur, cu 1-0.

Astra a ajuns la șapte victorii consecutive în campionat. Ieșenii rămân fără victorie în 2017, cu un egal și ultimele trei partide pierdute.

CSM Poli Iași — AFC Astra Giurgiu 2-3 (2-1), Stadion Emil Alexandrescu — Iași
Au marcat: Cătălin Ștefănescu (39), Andrei Cristea (43 — penalty), respectiv Daniel Niculae (12), Cristian Săpunaru (57 — penalty), Filipe Teixeira (72).
Arbitru: Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea); arbitri asistenți: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel); arbitru de rezervă: Florin Mihai Marcu (Oradea)
Observatori: Ioan Toma Costin (Piatra Neamț) — CCA, Mircea Călin (București) — LPF

CFR Cluj și ASA Târgu Mureș sunt penalizate cu câte 6 puncte fiecare din cauza neîndeplinirii criteriilor de licențiere.
ACS Poli Timișoara e penalizată cu 14 puncte, 6 pentru neîndeplinirea condițiilor de licențiere și 8 pentru faptul că nu a îndeplinit baremul de puncte.
Pandurii Târgu Jiu e penalizată cu 3 puncte pentru retragerea de pe teren la meciul cu ASA Târgu Mureș.
Pandurii Târgu Jiu și ASA Târgu Mureș sunt penalizate cu 3 puncte fiecare din cauza nerespectării fair play-ului financiar.

Legendă: M — meciuri, V — victorii, E egaluri, Î — înfrângeri, GM — goluri marcate, GP — goluri primite, P — puncte.

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Evelin Ceciu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia