Fotbal - Liga I: CFR Cluj - Astra Giurgiu 3-2, în play-off

Fotbal - Liga I: CFR Cluj - Astra Giurgiu 3-2, în play-off

CFR Cluj a învins-o pe Astra Giurgiu cu scorul de 3-2 (2-1), vineri seara, pe teren propriu, într-un meci din etapa a doua a fazei play-off a Ligii I de fotbal.

Campioana a deschis rapid scorul la Cluj-Napoca, prin Alexandru Ioniță II (3), iar apoi a avut o bară prin Constantin Budescu (8), din lovitură liberă.

CFR și-a revenit și a avut un gol valabil anulat (11), marcat de Billel Omrani. Ardelenii au restabilit egalitatea în min. 15, prin Adrian Alexandru-Păun, din centrarea lui Omrani și a intrat la pauză în avantaj, după golul înscris de Ciprian Deac, care a beneficiat de o deviere norocoasă (45+1). Billel Omrani (72) a majorat avantajul gazdelor, dar Astra a revenit pe final, a redus din diferență prin Cristian Săpunaru (90), iar Fabricio a avut șansa egalării în prelungiri (90+3), dar lovitura liberă executată excelent de brazilian a fost deturnată în corner de portarul Mihai Mincă.

CFR Cluj a avut un penalty în min. 76, dar Liviu Antal, introdus pe teren zece minute mai devreme, a tras modest și portarul Plamen Iliev a apărat.

Portarul titular al Astrei, Silviu Lung jr, a primit o minge în față șutată de Bille Omrani, după fluierul arbitrului (19). Lung nu a mai putut continua, a fost înlocuit și transportat cu ambulanța la spital.

În min. 44, antrenorul oaspeților, Marius Șumudică, a fost trimis în tribună de arbitrul Sebastian Colțescu, pentru proteste.

În urma întreruperilor, prima repriză a fost prelungită cu 8 minute.

Astra a pierdut pentru prima oară în campionat după nouă etape, în care a înregistrat opt victorii și un egal.

CFR Cluj a câștigat și ambele meciuri directe din sezonul regulat, cu 5-1 și 2-1.

CFR 1907 Cluj — AFC Astra Giurgiu 3-2 (2-1), stadion "Dr. Constantin Rădulescu" — Cluj-Napoca
Au marcat: Adrian Constantin Alexandru-Păun (15), Ciprian Deac (45+1), Billel Omrani (72), respectiv Alexandru Ioniță II (3), Cristian Săpunaru (90).
Liviu Antal (CFR) a ratat un penalty în min. 76 (a apărat Plamen Iliev).
Arbitru: Sebastian Colțescu (Craiova); arbitri asistenți: Ciprian Florin Danșa (Oradea), Andrei Constantinescu (București); arbitru de rezervă: Florin Mihai Marcu (Oradea)
Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu) — CCA, Dan Potocianu (Reșița) — LPF

AGERPRES (AS-editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...