Fotbal - Liga I: FC Botoşani - Universitatea Craiova 2-2

Fotbal - Liga I: FC Botoşani - Universitatea Craiova 2-2

FC Botoşani a terminat la egalitate cu Universitatea Craiova, 2-2 (2-1), luni seara, pe teren propriu, în ultimul meci din etapa a 18-a a Ligii I de fotbal.

Cele două combatante au oferit un meci spectaculos, de mare angajament, dar şi cu multe decizii controversate de arbitraj.

Universitatea a reuşit să deschidă scorul în min. 31, prin bosniacul Elvir Koljic (31), cu un lob superb peste portarul Eduard Pap, care însă fusese călcat pe mână anterior de Andrei Ivan.

Gazdele au egalat rapid, prin congolezul Herve Kage (35), bine servit de albanezul Realdo Fili, care a reuşit o incursiune superbă pe partea stângă.

Craiovenii au avut şansa de a preluat din nou conducerea, dar Andrei Ivan a ratat un penalty în min. 38, portarul Pap respingând şutul său. Lovitura de pedeapsă a fost acordată pentru faultul camerunezului Joyskim Dawa la Nicuşor Bancu.

FC Botoşani a fost cea care a trecut în avantaj (42), prin francezul Malcom Edjouma (42), după lovitura de cap a lui Dawa, aflat într-o poziţie evidentă de ofsaid.

Oaspeţii au egalat prin brazilianul Gustavo (57), care a trimis în plasă mingea centrată de Nicuşor Bancu. Botoşănenii au acuzat că sud-americanul ar fi preluat mingea cu mâna înainte de a o trimite în poartă.

O altă fază controversată s-a petrecut în repriza secundă, când portarul Pap s-a ciocnit de Dawa, iar arbitrul a întrerupt jocul deşi Universitatea se afla în fază de finalizare.

Universitatea a ajuns la patru penalty-uri ratate în acest sezon, după cele irosite de Gustavo - etapa a 8-a (Universitatea - Sepsi OSK 1-1), Lyes Houri - etapa a 12-a (Universitatea - Academica Clinceni 5-0) şi Dan Nistor - etapa a 13-a (Chindia - Universitatea 0-1).

Universitatea venea după trei înfrângeri consecutive, cu Farul, FC Argeş şi FCSB.

FC Botoşani are o singură victorie în ultimele nouă etape, două eşecuri şi şase egaluri.

În tur, FC Botoşani s-a impus cu 2-1.

AFC Botoşani - Universitatea Craiova 2-2 (2-1), Stadion Municipal - Botoşani
Au marcat: Herve Kage (35), Malcom Edjouma (42), respectiv Elvir Koljic (31), Gustavo Di Mauro Vagenin (57).
Andrei Ivan (Universitatea) a ratat un penalty în min. 38 (a apărat Eduard Pap).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Ovidiu Artene (Vaslui), Bogdan Gheorghe (Bucureşti); arbitru de rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)
Observatori: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) - CCA, Bogdan Buhuş (Bârlad) - LPF
AGERPRES

Sursa foto: (c) Universitatea Craiova /facebook.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa