Fotbal - Liga I: FCSB, victorie clară cu Universitatea Craiova, 4-1

Fotbal - Liga I: FCSB, victorie clară cu Universitatea Craiova, 4-1

FCSB a învins-o categoric pe Universitatea Craiova, cu scorul de 4-1 (3-0), duminică seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din etapa a doua a Ligii I de fotbal.



Vicecampioana a început în forţă şi avea 2-0 după primul sfert de oră, iar la pauză diferenţa era una de forfait. După pauză, roş-albaştrii nu au mai forţat, mulţumiţi cu scorul de pe tabelă.

Olimpiu Moruţan (7), Octavian Popescu (16), Andrei Cordea (43), Alexandru Mateiu (60, autogol) au înscris pentru echipa antrenată de Dinu Todoran, iar Jovan Markovic (64) a punctat pentru craioveni.



Universitatea, condusă de pe margine de interimarul Dragoş Bon, după despărţirea de antrenorul grec Marinos Ouzounidis, a avut o primă ocazie de gol în min. 5, dar Andrei Ivan a şutat greşit din poziţie excelentă.

FCSB a deschis scorul în urma unei faze care nu anunţa nimic: Moruţan (7) a şutat senzaţional de la circa 30 de metri direct în vinclul porţii lui Mirko Pgliacelli. Craoivenii au replicat printr-un şut al lui Ivan de la distanţă, respins de portarul Andrei Vlad.



Gazdele şi-au dublat avantajul în min. 16, când Octavian Popescu, nemarcat, a reluat din centrul careului, la mingea trimisă de Andrei Cordea.

Universitatea a pierdut doi titulari în prima jumătate de oră, Ivan şi Alexandru Cîmpanu ieşind accidentaţi, fapt care a accentuat şi mai mult degringolada din jocul alb-albaştrilor.



FCSB a marcat al treilea gol în finalul primei reprize, prin Cordea, cu un şut de la 16 metri, după o minge pierdută de Nicuşor Bancu.

Universitatea a încercat să atace după pauză, dar a mai cedat o dată, în min. 60, pe contraatac, Alexandru Mateiu trimiţând nefericit în propria poartă la o contră cu Florin Tănase.

Tânărul Jovan Markovic a reuşit golul de onoare, unul splendid, cu un şut din unghi, după o serie de driblinguri în careul gazdelor (64). Un minut mai târziu a avut şansa de a marca din nou, scăpând spre poartă, dar s-a precipitat şi a şutat imprecis de la 18 metri.

Universitatea putea primi penalty în min. 83, la un duel în care Alexandru Creţu l-a busculat în careu pe Gustavo.

Cele două echipe vor aborda, astfel, cu stări de spirit diferite meciurile din manşa secundă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League. FCSB a câştigat acasă cu Şahtior Karaganda (1-0), iar Universitatea a pierdut în Albania (0-1 cu Laci).

FCSB - Universitatea Craiova 4-1 (3-0), Arena Naţională - Bucureşti
Au marcat: Olimpiu Moruţan (7), Octavian Popescu (16), Andrei Cordea (43), Alexandru Mateiu (60, autogol), respectiv Jovan Markovic (64).
Arbitru: Istvan Kovacs (Carei); arbitri asistenţi: Vasile Marinescu (Bucureşti), Ovidiu Artene (Vaslui); arbitru de rezervă: Marcel Bîrsan (Bucureşti)
Observatori: Eduard Dumitrescu (Piteşti) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...