Fotbal - UEFA: Nicolae Stanciu, în ascensiune într-un clasament alcătuit în funcție de statisticile individuale ale jucătorilor

Fotbal - UEFA: Nicolae Stanciu, în ascensiune într-un clasament alcătuit în funcție de statisticile individuale ale jucătorilor

Nicolae Stanciu, mijlocașul român al lui Anderlecht Bruxelles, este în ascensiune într-un clasament alcătuit de UEFA în funcție de statisticile individuale ale jucătorilor, FedEx Performance Zone, informează site-ul forului fotbalistic european.

Stanciu este acum pe locul 27, în urcare cu 16 poziții, datorită evoluției bune pe care a avut-o duminică în campionatul Belgiei, în ultima etapă din sezonul regulat. Pe primul loc în acest clasament este Nabil Fekir, de la Olympique Lyon, urmat de un jucător al aceleiași echipe, Alexandre Lacazaette, și de Edin Dzeko, de la AS Roma.

Autor al golului victorie în meciul de joi cu APOEL Nicosia, Stanciu a oferit o pasă decisivă și a creat alte șase ocazii de gol în victoria cu 3-0 contra lui Waasland-Beveren, scrie site-ul forului fotbalistic european.

Vineri, UEFA anunțase că Stanciu a fost ales de internauți cel mai bun fotbalist al meciurilor de joi din Europa League, din turul optimilor de finală ale acestei competiții.

Site-ul lui Anderlecht a indicat luni că Stanciu a fost votat de 70% din suporteri ca fiind cel mai bun jucător al întâlnirii cu Waasland-Beveren.

"Poate că meciul acesta părea simplu, dar a fost totuși destul de greu din cauza deplasării la Nicosia. Am călătorit mult și am fost destul de obosiți. (...) E un lucru foarte bun să fin primii (în clasament — n. r.), fiindcă ne dă încredere înainte de startul play-off-ului. Acum trebuie însă mai ales să ne refacem corespunzător pentru duelul nostru european de joi seară. După aceea vom putea începe să ne gândim la acest play-off", a spus Stanciu, citat de site-ul clubului.

Anderlecht, la care joacă și Alex Chipciu, are joi șanse mari să atingă după 20 de ani sferturile de finală ale unei cupe europene.

AGERPRES (autor: Mircea Lazaroniu; editor: Teodora Oprea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”