Fotbal: 15.000 de fani ai lui Bayern Munchen ar putea fi prezenţi pe stadion la primul meci al sezonului

Fotbal: 15.000 de fani ai lui Bayern Munchen ar putea fi prezenţi pe stadion la primul meci al sezonului

Bayern Munchen, campioana en titre a Germaniei şi deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor, ar putea avea în tribune 15.000 de fani la meciul de deschidere al noului sezon din Bundesliga, vineri, contra lui Schalke 04, scrie dpa.

Conform unei decizii luate la nivelul landurilor germane, cluburile ar urma să-şi deschidă stadioanele pentru public în proporţie de 20% din capacitatea lor.

Allianz Arena din Munchen are o capacitate de 75.000 locuri iar oficialii grupării afirmă că ar putea primi 14-15.000 fani cărora le poate asigura condiţiile de securitate sanitară.

Potrivit sursei, ultimul cuvânt cu privire la numărul de fani ce pot intra pe stadion îl va avea autoritatea medicală locală.

Guvernul de la Berlin a insistat luni pe ideea găsirii unei soluţii general valabile la nivel naţional privind accesul fanilor pe stadioane la meciurile de fotbal.

Steffen Seibert, purtător de cuvânt al Executivului, s-a referit la o rezoluţie adoptată în august de cancelarul Angela Mekel şi premierii landurilor germane în care s-a decis înfiinţarea unui grup de lucru care să înainteze propuneri şi sugestii în această privinţă până la finele lui octombrie.

''Înţelegerea de atunci privind grupul de lucru este în continuare valabilă'', a punctat Seibert.

În prezent, situaţia accesului fanilor în tribune la meciurile din Bundesliga nu este una uniformă la nivelul ţării.

Deşi un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii a afirmat cu ceva timp în urmă că deciziile în acest sens trebuie luate la nivel local, ulterior ministrul de resort, Jens Spahn, a precizat că este necesară o formulă valabilă pentru toată lumea. Aceeaşi opinie a fost susţinută şi de Ministerul de Interne care se ocupă şi de problemele din domeniul sportiv.

Dacă echipe precum RB Leipzig, Werder Bremen, Eintracht Frankfurt sau Union Berlin au primit acceptul de a permite un anumit număr de spectatori în tribune odată cu reluarea campionatului, în alte părţi autorităţile locale nu au fost de acord cu o asemenea situaţie.

Noul sezon din Bundesliga începe în weekendul următor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...