Fotbal: Acţionarul majoritar al clubului Dinamo, Pablo Cortacero, confirmat pozitiv la COVID-19

Fotbal: Acţionarul majoritar al clubului Dinamo, Pablo Cortacero, confirmat pozitiv la COVID-19

Acţionarul majoritar al clubului de fotbal Dinamo Bucureşti, spaniolul Pablo Cortacero, a fost confirmat pozitiv la testarea efectuată în Spania pentru diagnosticarea COVID-19, a anunţat directorul general Alex Couto Lago, citat de site-ul oficial al grupării.

"Am discutat aseară cu Pablo, era în spital. A avut simptome specifice, probleme cu respiraţia, dar se simte mai bine după câteva zile de spitalizare. Sperăm să iasă din spital în cel mai scurt timp, să fie trimis acasă sub tratament specific'', a spus Alex Couto Lago

''Pablo face un apel la unitate în aceste momente complicate pentru fiecare dintre noi. Nu este simplu de rezolvat toate problemele în această pandemie. Tuturor prietenilor mei le transmit că sunt în fiecare zi la birou pentru a găsi cele mai bune soluţii de organizare în cadrul clubului", a mai declarat Couto Lago.

Următorul meci al echipei Dinamo în campionat este programat duminică 8 noiembrie (ora 21:00), în deplasare, cu FC Viitorul Constanţa, în etapa a zecea din Liga I. Meciul din etapa a 9-a, cu Astra Giurgiu, la Bucureşti, a fost amânat din cauza unui focar de COVID-19 la Astra. Dinamo se află în acest moment pe penultimul loc în clasament.

De la 12 iunie, când au fost reluate meciurile de fotbal, au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la jucători şi angajaţi ai unor cluburi din Liga I (FC Dinamo, FC Botoşani, CFR Cluj, Universitatea Craiova, Politehnica Iaşi, Astra Giurgiu, FCSB, FC Argeş, UTA, Chindia Târgovişte, FC Viitorul Constanţa, FCSB, FC Hermannstadt şi FC Voluntari) şi Liga a II-a (Concordia Chiajna, Petrolul Ploieşti, ASU Poli Timişoara, Turris Oltul Turnu Măgurele, FC U Craiova 1948, Pandurii Târgu Jiu, FC Farul Constanţa, CSM Reşiţa, FK Csikszereda, FC Rapid, Ripensia Timişoara, Gloria Buzău, ''U'' Cluj, ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Unirea Slobozia).

În rândul arbitrilor, în lotul pentru primele două eşaloane, au fost depistate până acum zece cazuri, persoanele în cauză fiind oprite de la delegări de Federaţia Română de Fotbal.

De asemenea, în cadrul echipei naţionale de tineret a României, care a participat la partidele cu Ucraina şi Malta din preliminariile Campionatului European Under 21 de anul viitor, au fost depistaţi pozitiv la COVID-19 nouă fotbalişti plus un membru al staff-ului tehnic.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...