Fotbal: Adrian Mutu - Ar fi fost păcat să ratăm această calificare cu două penalty-uri inventate

Fotbal: Adrian Mutu - Ar fi fost păcat să ratăm această calificare cu două penalty-uri inventate

Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Adrian Mutu, a declarat, marţi, la finalul partidei cu formaţia Danemarcei, scor 1-1, în urma căreia formaţia sa s-a calificat la EURO Under-21, că ar fi fost păcat să nu obţină această performanţă din cauza a două penalty-uri inventate.

"Important era obiectivul principal care a fost calificarea, mă bucur. Dar înainte de toate aş vrea să dedic această victorie familiei mele şi în special mamei, a cărei zile de naştere este astăzi: La mulţi ani, mama! Calificarea este un lucru important pentru mine ca antrenor, bineînţeles, pentru această generaţie de băieţi extraordinar. Sunt într-adevăr nişte fotbalişti de excepţie şi veţi vedea că pe viitor ei vor forma naţionala mare. E important pentru România că am reuşit acest lucru, trebuie să îi mulţumim şi lui Mirel Rădoi pentru că şi el a adus 10 puncte în această calificare. Când se termină totul cu bine, toată lumea este fericită. Ne-a ajutat şi Bosnia, dar arbitrul nu ne-a ajutat. Ar fi fost păcat să ratăm această calificare cu două penalty-uri inventate, şi în Ucraina şi în această seară. Era păcat, dar cred că până la urmă s-a făcut dreptate", a spus Mutu la ProX.

El a comentat şi finalul meciului în care ambele echipe nu au mai riscat să atace, echipa României pasând mingea minute bune: "M-am mai liniştit când am văzut că danezii au o pasivitate ieşită din comun. Noi nu avea rost să riscăm, îi aşteptam pe ei să iasă ca să putem să îi deschidem, pentru că rămăseseră pe două linii".

Tehnicianul român consideră că echipa sa a dominat de la un capăt la altul partida cu Danemarca.

"Eu cred că în afară de obiectivul principal, băieţii au arătat în seara asta că joacă fotbal. Am dominat net Danemarca de la cap la coadă, nu cred că au ajuns de trei ori la poartă, ceea ce cred că este lucrul cel mai important. I-am surprins prin aşezarea atacanţilor laterali, băieţii au alergat, s-au mişcat foarte bine tactic şi pentru asta eu sunt şi mai bucuros. Aceşti băieţi merită felicitaţi, dar şi cei care au contribuit la această calificare pentru că şi ei au fost alături de noi în această campanie. Le promitem suporterilor că la EURO vom încercat să-i reprezentăm cu mândrie", a mai spus Mutu.

Selecţionata Under-21 a României s-a calificat la Campionatul European de fotbal pentru tineret din 2021, după ce a terminat la egalitate cu Danemarca, 1-1 (0-0), marţi seara, pe Stadionul ''Ilie Oană'' din Ploieşti, în ultimul meci din Grupa a 8-a a preliminariilor.

Foto: (c) SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO


Danezii au deschis scorul prin Nikolai Laursen (50 - penalty), însă Valentin Costache (72) a marcat golul care a adus această remiză, în urma căreia România merge la turneul final ca a patra cea mai bună formaţie de pe locurile doi din grupe.

Tricolorii au obţinut a doua calificare consecutivă la un turneu final de tineret, la precedenta ajungând până în semifinale.

În clasamentul final al grupei, pe primul loc s-a clasat Danemarca, 26 puncte, urmată de România, 20 puncte, Ucraina, 16 puncte, Finlanda, 13 puncte, Irlanda de Nord, 9 puncte, Malta, 1 punct.

Cele nouă câştigătoare ale grupelor preliminare şi cele mai bune cinci echipe clasate pe locul al doilea se alătură gazdelor Ungaria şi Slovenia la EURO 2021 de tineret. Meciurile din cele patru grupe ale turneului final se vor desfăşura între 24 şi 31 martie 2021. Echipele calificate mai departe din grupe, primele două clasate, vor lupta pentru titlul european în fazele eliminatorii programate în aceleaşi două ţări, Ungaria şi Slovenia, în perioada 31 mai-6 iunie 2021.
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Andreea Preda)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa