Fotbal: Adrian Mutu - Suntem pregătiţi pentru orice echipă; Ucraina e un obstacol intermediar

Fotbal: Adrian Mutu - Suntem pregătiţi pentru orice echipă; Ucraina e un obstacol intermediar

Selecţionerul echipei naţionale de tineret a României, Adrian Mutu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa este pregătită pentru orice adversar ar întâlni, precizând că Ucraina reprezintă un obstacol intermediar în realizarea obiectivului, acela de a se califica la Campionatul European din 2021.

"Nu pot să spun că mă tem de ceva anume. Eu cred că noi suntem pregătiţi pentru orice orice echipă am întâlni, noi suntem pregătiţi pentru Ucraina. Bineînţeles cu obiectivul nostru final este calificarea la europene, dar avem şi obiective intermediare, şi unul dintre acestea este acestea este meciul cu Ucraina de mâine. Aşa cum le-am spus şi băieţilor nu ar trebui să se gândească la obiectivul final, pentru că pot pierde din vedere obstacolele care apar până la obţinerea calificării, şi anume meciurile care urmează. Aşa cum am gândit la început, aşa o fac şi acum, trebuie să luăm meci cu meci, să câştigăm fiecare meci şi apoi vom vedea pe ce poziţie o să terminăm. Dar obiectivul nostru este meciul care urmează şi în cazul acesta este cel de mâine cu Ucraina", a spus Adrian Mutu.

Întrebat ce l-a făcut să se răzgândească în privinţa jucătorilor FCSB Dennis Man şi Olimpiu Moruţan, care au fost infectaţi cu coronavirus şi iniţial nu fuseseră convocaţi, Mutu a spus: "Păi, în primul rând, rezultatele testelor care erau negative. Apoi faptul că au jucat în derby şi au făcut-o foarte bine, ceea ce m-a bucurat foarte mult. Când au venit la echipa naţională i-am testat şi noi a doua zi şi din nou au ieşit negativi, cam asta m-a făcut să-i chem. Sunt doi jucători importanţi pentru noi".

Tehnicianul consideră că Dennis Man este un jucător valoros pentru echipa sa, care poate recupera rapid timpul pierdut în perioada în care a fost infectat cu noul coronavirus.

"Dennis Man ne ajută foarte mult. Este un jucător valoros pentru naţionala U21. Eu cred că se află într-o formă bună. A trebuit să ia o pauză datorită îmbolnăvirii, dar este tânăr şi cred că o să recupereze foarte repede timpul pierdut. Dacă joacă sau nu titular încă nu am hotărât", a mai spus Adrian Mutu.

Echipa naţională de tineret a României întâlneşte, la 9 octombrie, în deplasare (la Kiev), selecţionata Ucrainei, şi în 13 octombrie, la Giurgiu, reprezentativa Maltei, în preliminariile Campionatului European U21 de anul viitor.
AGERPRES (AS, V-autor: Adrian Ţone, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Jenante imagini! / Loredana, dezmăț la restaurant cu „morcovul” italian

2 Documente secrete despre Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei

3 „Bula va exploda” / Avertismentul legendarului investitor Jeremy Grantham

4 Ce spune un șofer STB, sub protecția anonimatului, despre greva care a paralizat orașul, despre presiunile sin…

5 Generalii PSD înainte de ședința CSAT...