Fotbal: Ajax - Lyon și Celta - Manchester United, în semifinalele Europa League

Fotbal: Ajax - Lyon și Celta - Manchester United, în semifinalele Europa League

Ajax Amsterdam o va întâlni pe Olympique Lyon, iar Celta Vigo pe Manchester United, în semifinalele Europa League la fotbal, potrivit tragerii al sorți efectuate, vineri, la sediul UEFA, de la Nyon.

Ajax și Celta vor fi echipele gazdă din turul semifinalelor, pe 4 mai, în timp ce partidele retur, din 11 mai, vor avea loc la Lyon și Manchester.

Câștigătoarea dintre Ajax și Lyon va fi considerată echipa gazdă în finala programată pe 24 mai, pe Friends Arena din Solna (Stockholm).

Ajax și Lyon s-au întâlnit de patru ori până acum, de fiecare dată în faza grupelor din Champions League. ''Lăncierii'' au câștigat acasă (2-1) și în deplasare (2-0) în ediția 2002/03, iar cele două partide din stagiunea 2011/12 s-au încheiat cu 0-0.

Celta și United nu s-au mai înfruntat până acum, dar Zlatan Ibrahimovic, vedeta ''diavolilor roșii'' a marcat contra echipei galiciene pe când juca la Ajax.

Celta are 5 victorii și 4 eșecuri contra echipelor engleze, dar a pierdut ultimele trei dueluri, cu Arsenal în ediția 2003/04 din optimile Champions League (2-3 acasă, 0-2 în deplasare) și cu Newcastle United în stagiunea 2006/07 a Cupei UEFA (1-2 în deplasare în faza grupelor).

Eșecul cu Arsenal a pus capăt unei serii de cinci victorii consecutive în fața echipelor din Albion.

United a câștigat doar unul din ultimele opt meciuri cu formații spaniole, remizând în trei și pierzând patru. Aici este inclus și un eșec cu 1-3 în fața Barcelonei, în finala Champions League din 2011.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Adrian Drăguț, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...