Fotbal: Alexandru Chipciu - Avem șanse să câștigăm la Varșovia, Polonia nu e campioană mondială și europeană

Fotbal: Alexandru Chipciu - Avem șanse să câștigăm la Varșovia, Polonia nu e campioană mondială și europeană

Fotbalistul Alexandru Chipciu a declarat, marți, într-o conferință de presă, că echipa națională a României are șanse să câștige meciul de la Varșovia cu Polonia, precizând că adversarii nu sunt în niciun caz campioni mondiali și europeni.

"Și noi avem șanse să câștigăm în Polonia, trebuie să credem asta. Într-adevăr, au o echipă foarte puternică, dar nici Polonia nu e campioană mondială și europeană. Așa că noi vom încerca să câștigăm puncte la Varșovia. Poate la prima vedere pare imposibil să ne calificăm sau să batem Polonia, dar asta nu înseamnă că vom merge acolo să facem act de prezență. Suntem conștienți că vom avea un meci foarte greu, pentru că am văzut la București cât de buni sunt. Însă eu am mare încredere că putem face un meci bun acolo. E clar că dacă vom pierde în Polonia nu vom mai avea șanse la calificare. Și dacă vom face egal cred că va fi foarte greu, pentru că locul 2 ar trebui să aibă un anumit număr de puncte pentru a spera la baraj", a spus mijlocașul echipei naționale.

Acesta a menționat că România se poate impune la Varșovia și cu un joc mai defensiv. "Nu știu dacă jucând ofensiv neapărat vei câștiga sau vei avea ocazii de gol. Fotbalul s-a schimbat mult în ultimul timp, iar echipe care evoluează mai defensiv încep să câștige din ce în ce mai multe meciuri. Important este ca fiecare dintre noi să dea maximum, să facă un efort dublu, ca să zic așa, pentru a micșora valoarea dintre cele două echipe. Polonia este o echipă foarte bună, care a progresat mult în ultima perioadă. În urmă cu zece ani Polonia era o echipă care pleca cu șansa a treia sau a patra în grupa de calificare, dar s-au schimbat lucrurile. Nici noi nu suntem "generația de aur" să ne calificăm la fiecare turneu final", a precizat Chipciu.

În ceea ce îl privește pe atacantul polonez Robert Lewandowski, Alexandru Chipciu a afirmat: "Ce să mai vorbim despre el? Cred că toată lumea îl cunoaște, este un jucător mare, iar asta știm și de la televizor și din meciul direct cu Polonia. Știu că Polonia este o echipă bună, dar asta nu înseamnă că noaptea nu pot să dorm și mă gândesc la Lewandowski ca și când ar avea coarne".

Echipa națională a României întâlnește la 10 iunie, de la ora 21,45, selecționata Poloniei, la Varșovia, într-o partidă contând pentru preliminariile CM 2018. La 13 iunie, ora 21,00, România va disputa la Cluj-Napoca un meci amical cu Chile.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mircea Lazaroniu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

3 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

4 Slugile lui Dan Voiculescu, plantate pe listele PSD pentru alegerile parlamentare

5 Elliott Broidy, omul care l-a dus pe Dragnea la Trump, a pledat vinovat pentru acuzația de lobby ilegal în fav…