Fotbal: Alexandru Mitriţă va juca la PAOK Salonic

Fotbal: Alexandru Mitriţă va juca la PAOK Salonic

Clubul grec de fotbal PAOK Salonic a ajuns la un acord cu New York City FC pentru împrumutul internaţionalului român Alexandru Mitriţă la echipa antrenată de conaţionalul său Răzvan Lucescu.

Mitriţă, care s-a despărţit luna aceasta de echipa saudită Al Ahli Jeddah, va purta tricoul cu numărul 28 la clubul elen.

Alexandru Mitriţă şi-a început cariera la Drobeta-Turnu Severin, după care s-a transferat la FC Viitorul Constanţa. În sezonul 2012-13 a petrecut şase luni sub formă de împrumut la echipa Under-21 a Stelei, care a evoluat în UEFA Youth League. Apoi a revenit la Viitorul rămânând până în 2015, când s-a transferat la Pescara. A pus umărul la promovarea echipei în Serie A, dar în 2017 a semnat pentru Universitatea Craiova, pentru care a jucat 60 de partide şi marcat 29 de goluri, oferind şi 11 assist-uri. A câştigat Cupa României în sezonul 2017-18, marcând un gol în finală. Evoluţiile sale bune i-au adus un transfer la New York City FC în februarie 2019, pentru aproape opt milioane de euro. După izbucnirea pandemiei, Mitriţă, care a avut 49 de apariţii şi 18 goluri în MLS, precum şi 7 assist-uri, a fost împrumutat în octombrie 2020 la Al Ahli pentru a fi mai aproape de familie. La echipa saudită a avut un bilanţ de 30 de apariţii, 4 goluri şi 5 pase decisive.

Mitriţă a adunat şi 13 selecţii la naţionala României, pentru care a marcat două goluri.

PAOK va juca în acest sezon în grupele Europe Conference League.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro