Fotbal american: Donald Trump l-a graţiat pe fostul patron al echipei San Francisco 49ers

Fotbal american: Donald Trump l-a graţiat pe fostul patron al echipei San Francisco 49ers

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, l-a graţiat pe Edward DeBartolo Jr, fostul patron al echipei de fotbal american San Francisco 49ers, condamnat într-un scandal de fraudă în industria jocurilor de noroc, informează EFE.

Casa Albă a făcut anunţul oficial marţi, în prezenţa unor jucători legendari din NFL: Jerry Rice, Jim Brown, Ronnie Lott şi Charles Haley.

DeBartolo, în vârstă de 73 ani, a fost unul dintre principalii constructori ai dinastiei 49ers în anii 1980-1990, ajutând echipa californiană să câştige cinci titluri în Super Bowl, marea finală a NFL, cel mai important eveniment sportiv din America de Nord.

Omul de afaceri american a pledat vinovat, în 1998, într-un caz de dare de mită, în schimbul obţinerii unei licenţe pentru jocuri de noroc, care a dus la arestarea fostului guvernator al statului Louisiana, Ewin Edwards, căruia DBartolo i-a plătit 400.000 de dolari.

Fostul patron al lui 49ers nu a ajuns în spatele gratiilor, dar a acceptat să plătească o amendă de un milion de dolari, fiind suspendat un an de NFL. El a cedat ulterior controlul echipei de fotbal american surorii sale Denise DeBartolo York, gruparea din San Francisco fiind condusă acum de nepotul său, Jed York.

Edward DeBartolo a fost inclus în panteonul gloriilor din fotbalul american, Hall of Fame, în anul 2016.
AGERPRES (AS/autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...